Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

A csomagolóanyag-gyártás ad új távlatot a nyomdaiparnak

2017. 07. 12.

Csúcskategóriás nyomógépekkel, új telephellyel ad választ a piaci kihívásokra a D-Plus Kft.

 

Megújult a D-Plus nyomda grafikai arculata és honlapja – derült ki nemrég a cég Facebook-oldaláról, ahol egyébként szintén a korábbinál nagyobb aktivitást tapasztalhatunk. Mint Németh Lászlótól, a D-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől (az ÉrMe Páty Klub tagjától) megtudtuk, ennél nagyobb jelentőségű, műszaki fejlesztésekre is készül a cég.

 

A csomagolóanyag-gyártás ad új távlatot a nyomdaiparnak„Az új arculatunkkal a minőség üzenetét akartuk a középpontba állítani, ez korábban nem volt ilyen egyértelmű és hangsúlyos. Ezzel együtt a honlapunkat is egyszerűbbé, letisztultabbá, áttekinthetőbbé tettük; ennek is már nagyon itt volt az ideje. A közösségi médiában is megjelenünk, blogunk is van, és a keresőoptimalizásra is figyelmet fordítottunk. Azt hiszem, igazán jó, korszerű weboldalunk lett így, sok pozitív visszajelzést kaptunk, és a Google találati listákban is jobb helyezéseink vannak" – mondja az ÉrMeháló.hu-nak nyilatkozva az ügyvezető.


További nagy előrelépés lesz a vállalkozás életében, hogy az ősz folyamán megújul a nyomda szinte teljes gépparkja: két nyomógépüket cserélik ki a legkorszerűbb – Magyarországon kivételesnek számító – berendezésekre, és a lemezlevilágító, valamint a gerincragasztó gépből is újat szereznek be. Az új nyomógép fontos tulajdonsága, hogy vastag kartonpapírok nyomására is alkalmas – azaz csomagolóanyagok készítésében is közre tudnak működni, de a minőségben is nagy lesz az előrelépés: automatikus kamerás mérő-ellenőrző rendszer figyeli folyamatosan a nyomatok minőségét, így gyakorlatilag selejt nélkül, a korábbinál is megbízhatóbb színvonalon tudnak majd nyártani. Ez a megrendelőknek garanciát jelent, a nyomdának pedig (az elrontott ívek kiküszöbölésének köszönhetően) megtakarítást – magyarázza Németh László, akitől azt is megtudjuk: az új gépek ráadásul a mostaniakhoz képest feleannyi energiát fogyasztanak majd.


„A csomagolóanyag-gyártás új irány nálunk; más nyomdákhoz hasonlóan mi is felismertük, hogy miközben a hagyományos nyomdai termékek – újságok, könyvek – piaca szűkül, csomagolóanyagra továbbra is nagy igény van, ezt kell tehát kiszolgálnunk. A magas minőség garantálásával pedig megnyílhat a lehetőség a nyugati piacokon való megjelenésre, ez lehet egy újabb kitörési pont. Bevallom, én is nagy reményeket fűzök hozzá, hogy németországi megrendelőknek tudunk majd dolgozni" – mutatja be a fejlesztések mögött álló üzleti stratégiát a szakember.


Egyúttal egy későbbi, középtávú elképzelésről is beszámol: vidéken szeretnének egy új digitális nyomdát elindítani, mely a kisebb példányszámú, egyedi igényeket kiszolgáló nyomdai termékek esetében kínál gazdaságos alternatívát. Ez is alkalmas lesz csomagolóanyagok készítésére. „A Somló-hegy lábánál, Doba községben, egy módos gazda egykori régi házában akarjuk elindítani ezt az üzemet. A szép régi épület felújításával hozzájárulunk a helyi értékek megőrzéséhez, és közben ott élő embereknek is munkaalkalmat teremtünk" – teszi hozzá az ügyvezető. A projekthez benyújtott EU-pályázatukat befogadták, az elbírálással és a megvalósítással együtt egy-másfél éves átfutási időre számít Németh László.


B. G.

 

A csomagolóanyag-gyártás ad új távlatot a nyomdaiparnak

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat