Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

2014. 09. 23.

Száz zarándokzászló készült az ÉrMe és a KÉRME támogatásával.

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1ÚtonAz ÉrMe és a KÉRME közös karácsonyi árverésének bevételéből lehetőséget kaptunk az 1Úton zarándoklat  támogatására. A kapott támogatásból 50 db máriautas zászló elkészítését terveztük a két egyesület logójával. (A Mária Út Egyesület és a Mária Rádió sajnos erre a zarándoklatra nem kapott pályázati támogatást.) Mivel közel száz zarándokcsapat jelezte részvételi szándékát, ezért végül száz zászló beszerzése lett a cél. A megvalósításhoz az Egyházi Flotta csapata is csatlakozott anyagiakkal és a zászló tervezésével.


Az árverésen vállaltam, hogy a zászlók készítéséhez fel nem használt pénzösszeget (ami 105 ezer forint lett) átutaltjuk egy másik árverési célnak: a Szűcs Balázs atya nevével fémjelzett: „Egyesület a remény kis emberei közösségért" szervezetnek, mely többek között a „Szövetség az életért" táborokat is szervezi rászoruló gyermekek számára. Ez az átutalás meg is történt.

 

2014. augusztus 16-án reggel az 1Úton zarándoklat reggelén mintegy hatezren keltek útra a Mária Út kelet-nyugati útvonalán (Mariazell – Budapest – Máriapócs – Csíksomlyó).


A napközben csatlakozott zarándokokkal kiegészülve a kegyhelyekre összesen 12 ezren érkeztek meg. A részszakaszokra csatlakozók és a zarándokok fogadását, köszöntését szervezőket is számba véve mindösszesen körülbelül 20 ezer ember mozdult meg a zarándoklat alkalmával. Az idei 1Úton zarándoklatot a családokért hirdették meg, és a csíksomlyói búcsú után a Kárpát-medence második legnagyobb egyházi eseményévé vált. A zarándoklatról a Duna TV a nap folyamán többször is tudósított, a Mária Rádió pedig tematikus napot tartott. A Duna TV egyházi műsorok nézettségi listáján az augusztus 20-i budapesti körmenet utáni második legnézettebb műsor lett.

 

A 2015-ös zarándoklat augusztus 22-én lesz, és a megbékélés lesz a fő gondolata, különös figyelmet szentelve a szomszéd népekkel való megbékélésre.


Egy-egy zarándokzászlót átadtam az ÉrMe Budapest Klubnak és a KÉRME klubnak, azzal a nem titkolt céllal, hogy a jövő évi zarándoklaton az ÉrMe-, illetve KÉRME-tagok is vegyenek részt minél nagyobb számban.


Jómagam feleségemmel az idén immár kilencedik alkalommal vezettem zarándoklatot Rákosszentmihályról Máriabesnyőre. Ezúton hívok mindenkit szeretettel a jövő évi zarándoklatra: keljetek útra, mert zarándokolni jó!

 

Hálás szívvel köszönjük a támogatást:

 

Fodor László elnök
Via Veritatis Alapítvány
www.cursillo.hu

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

 

A Kárpát-medence második legnépesebb egyházi eseménye lett az 1Úton

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat