Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Ajánljuk még

„A pénz szolgaságba zárja azokat, akik kultuszt csinálnak belőle”

2017. 10. 21.

Közgazdászhallgatókkal találkozott a pápa.

 

Álljanak ellen a pénz csábításának, szabaduljanak meg a pénz szolgaságától; legyenek a méltányos növekedés előmozdítói és közös otthonunk védelmezői – Ferenc pápa erre buzdította a lyoni Karthauzi Intézet nyolcvanfős diákcsoportját, akiket 2017. október 19-én fogadott a vatikáni Kelemen teremben.

 

Közgazdasági tanulmányaik révén a nemzetközi pénzügyi világ szakembereivé válnak, akiknek képzését azonban hála Istennek erős humán, filozófiai és spirituális dimenzió is jellemzi – kezdte beszédét a pápa, majd rámutatott: alapvetően fontos, hogy már most megtanuljanak ellenállni a pénz vonzásának, annak a szolgaságnak, amelybe a pénz zárja azokat, akik kultuszt csinálnak belőle. Ugyanilyen fontos az is, hogy bátrak és határozottak legyenek, és ne engedelmeskedjenek vakon a piac láthatatlan kezének. Legyenek a méltányos növekedés előmozdítói, közös otthonunk, a világ igazságos és helyes igazgatásának kézművesei.

 

A Szentatya arra buzdította a lyoni diákokat, hogy vegyék kezükbe sorsukat, és érezzenek felelősséget a világ iránt. Ne feledjék, hogy minden igazságtalanság, amit egy szegény emberrel szemben követnek el, nyílt seb és önnön méltóságukat csökkenti. Bár ez a világ a sikert várja tőlük, találjanak módot és időt a testvériség útjainak felkutatására, hogy hidakat, és ne falakat építsenek az emberek között, és hozzájáruljanak egy igazságosabb és humánusabb társadalom építéséhez.

 

Forrás: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír 

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2019. január
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat