Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
||||
Főoldal | Hírek

A társadalmi hasznosságú „ökoszisztémát” tervezi fejleszteni a THBE

2017. 09. 25.

Ambiciózus célokat tűztek ki az egyesület konferenciáján.

 

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (THBE), 2017. szeptember 21-én tartotta meg második éves konferenciáját, hogy összehozza, összekösse és serkentse a hazai társadalmi hasznosságú ökoszisztémát – olvasható az egyesület honlapján megjelent összefoglalóban. Több mint százan vettek részt a hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat felvonultató, szakmai előadásokkal és vitákkal színesített találkozón, ahol befektetők, vállalkozók, akcelerátorok együtt indítottak nagyszabású projektet a hazai Társadalmi Hasznosságú Ökoszisztéma felskálázására.

 

A THBE (melyben az ÉrMe Hálózat is képviselteti magát) azon szemléletmód népszerűsítésén dolgozik, hogy minden befektetés kettős céllal szülessen: a pénzügyi megtérülés mellett a befektetések mérhető társadalmi hatást érjenek el. Ennek érdekében fő fókusza a tudásmegosztás, szakmai és kapcsolatépítő rendezvények, valamint ökoszisztémafejlesztő projektetek megvalósítása. Erről szólt a 2017. szeptember 21-ei Hungarian Impact Day is.

Az ökoszisztéma sokszínűsége és globális jellege már a rendezvény legelején megmutatkozott, hiszen Eszter Elemér egyesületi elnök és kockázatitőke-befektető (képünkön balra) köszöntőjét Charlie Kleissner amerikai társadalmi hasznosságú (TH) befektető lelkesítő videó üzenete, és Nikolaus Hutter egyesületi alapító tag (és osztrák TH befektető, akcelerátor) gondolatébresztője követte.

 

A társadalmi hasznosságú „ökoszisztémát” tervezi fejleszteni a THBE

 

A hazai TH ökoszsisztéma aktív tagjai közül bemutatkozott a NESsT, ERSTE, Impact Hub, és a Badur Alapítvány, majd egyből két gyakorlati példa bemutatása következett: két társadalmi vállalkozás (Charity és a SmartSweetie) akcelerációjának esete a vállalkozók és fejlesztőik tolmácsolásában.

 

A kapcsolatépítéstől zsongó kávészünet után a társadalmi hasznosságú befektetések európai élvonalából érkező Johannes Weber, az Ananada Ventures alapító igazgatója német jó gyakorlatok bemutatásával nyűgözte le a hallgatóságot, majd Nikolaus Hutterrel és az Európai Befektetési Alap társadalmi hasznosságú befektetésekkel foglalkozó szakemberével, Cyril Gouiffes-val közösen gyakorlatias panel beszélgetést tartottak arról, Hogyan indítsunk társadalmi hasznosságú befektetési alapot?

 

A THBefektetők krédóját, a társadalmi hatásmérést Melinda Weber (Impact in Motion) járta körbe gyakorlati fókusszal, közérthető példákon illusztrálva, bemutatva nélkülözhetetlen előnyeit a THBefektetők és a társadalmi vállalkozók számára egyaránt.

 

Végezetül izgalmas vitát rendeztek Profit vagy társadalmi hatás? címmel a THBE és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) képviselői között, kemény érvek ütköztetésével és közös álláspontok megtalálásával.

 

A rendezvény csúcspontján a Társadalmi Hasznosságú Ökoszisztéma aktív tagjai (Impact Worriors) együttműködési megállapodást kötöttek azzal a céllal, hogy két éven belül megtízszerezzék az ökoszisztéma méretét – olvasható a THBE-honlap összefoglalójában.

 

Fontos 

Üzletemberek imája

Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére,
erőt azok megragadására és megtartására;
képességet és rátermettséget arra,
hogy ezekhez még mindig hozzá tudjak tanulni!
Adj tévedhetetlen ítéleteket a számba!
A helyes beszéd kegyelméért is esdeklek!
Döntsd el nálam mindig a kezdetet,
határozd meg előrehaladásom irányát,
és biztosítsd a vég sikeres és eredményes
kimenetelét! Amen.

Aquinói Szent Tamás

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2018. december
HKSZCSPSZV
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
Statútum
ÉrMe-könyvtár
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Katolikus Társadalmi Napok
Állásközvetítés
Jótékonysági árverés
Szövetségeseink
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat