Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Elindult a Katolikus Társadalmi Napok honlapja

2013. 08. 13.

Kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, játékok és valódi fesztiválhangulat adják a keretét a Katolikus Társadalmi Napok („Kattárs") programsorozatnak, amelyet 2013. szeptember 20.-22. között rendeznek Budapesten, a Nemzeti Múzeum kertjében. A „Társak vagyunk!" jelmondattal meghirdetett esemény fő célja, hogy minden érdeklődő számára is bemutassa az Egyház válaszait a társadalom égető kérdéseire és problémáira. A programokról a nemrég elindult honlapon (www.kattars.hu) található bővebb információ. 

 

A Katolikus Társadalmi Napok fővédnökei Áder János köztársasági elnök és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A rendezvény védnökei továbbá Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete, valamint Gyurta Dániel világ- és olimpiai bajnok úszó. Az esemény egyházi hátterét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága adja, amelyet Veres András püspök vezet. A bizottság a rendezvény szervezésével a keresztény vállalkozókat és üzletembereket tömörítő ÉrMe Üzleti Hálózatot (www.ermehalo.hu) bízta meg – melynek elnöke Tóth József –, a program szellemi tartalmát pedig a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (www.keteg.hu) című képzésének szervezői adják, Baritz Sarolta Laura domonkos nővér vezetésével.

 

A szervezők fő célja, hogy – miközben az érdeklődőknek tartalmas időtöltést kínálnak – bemutassák azt is: az Egyháznak van válasza az embereket ma leginkább foglalkoztató társadalmi problémákra. A Nemzeti Múzeum kertjében felállított sátrakban több mint negyven olyan katolikus intézmény és civil szervezet képviselői mutatkoznak be, amelyek jelentős eredményekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek a rászorulók – hajléktalanok, fogyatékkal élők, börtönviselt emberek stb. – érdekében végzett munkában. Egyházmegyéink vezetői közül Erdő Péter, Veres András és Beer Miklós püspökök is a rendezvény résztvevői lesznek, illetve szólnak a jelenlévőkhöz. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében hallhatjuk majd Böjte Csaba ferences szerzetest és Csaba László közgazdászprofesszort éppúgy, mint például Dúl Géza atyát, Vértesaljai László és Kiss Ulrich jezsuitát, Baritz Laurát és másokat. Az eseményen többek között fellép az Alma együttes, a Holdviola, a Misztrál, a Magashegyi Underground, Baricz Gergő és a Nem Adom Fel együttes. A www.kattars.hu honlapon részletes tájékoztatás található a további programokról.

 

A rendezvénnyel párhuzamosan szeptember 21-én, szombaton 10 órától a Párbeszéd Házában (Budapest VIII. ker., Horánszky u. 20.) tudományos konferencián vehetnek részt az érdeklődők Üzenetünk van! címmel. Az előadók gazdasági, erkölcsi, vallási és filozófiai oldalról járják körbe a közjó, a szolidaritás, a modern piacgazdaság, hit és erkölcs kérdéseit.

 

A Katolikus Társadalmi Napokon jótékonysági gyűjtést is szerveznek, a befolyt pénzösszegből a zsámbéki Premontrei Női Kanonokrend munkáját kívánják segíteni. A nővérek irányításával működő szociális és oktatási intézmények a térség városait, falvait elérve gondoskodnak a szegény sorsú emberekről, családokról hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő embertársainkról. A támogatásból a Szent Norbert Közösségi Ház korszerűsítését végzik, amely a rend által gondozott személyek és szegény családok részére kínál majd befogadó helyet, közösségi helyszínt. A jótékonysági akcióról és a rendezvény egyéb programjairól, hátteréről is tájékozódhatnak az érdeklődők a most indult honlapon. 


Elindult a Katolikus Társadalmi Napok honlapjaRólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat