Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében

2017. 03. 31.

Beszámoló a „felelős fiatalokért" projektről.

 

BESZÁMOLÓ


Felelős fiatalokért projekt az ÉrMe-gondolatiság jegyében, fiatal felnőtt tehetségek bevonásával című program megvalósítása az Üzleti Érték Megőrző Közhasznú Alapítvány szervezésében

 


Az Üzleti Érték Megőrző Közhasznú Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be 2015 évben a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, NTP-FTH-15 kódszámú, „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása" címmel kiírt pályázati felhívásra. A felhívás keretében elnyert 1,5 millió Ft támogatás felhasználásával eredményesen valósította meg a tervezett szakmai programját.


A projekt azonosító száma: NTP-FTH-15-0104.


A program megvalósításának időszaka: 2015. július 1. – 2016. június 30.


Az Üzleti Érték Megőrző Közhasznú Alapítvány azzal a céllal alakult meg, hogy az „ÉrMe Gondolatiság"-ot (keresztény értékrenddel, nemzetközi elköteleződéssel hogyan lehet sikeresen és eredményesen részt venni az üzleti életben) a gyakorlatba ültesse. Az ÉrMe célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek köré, akik az üzleti életben a keresztény alapértékek megtartásával vesznek részt, s céljuk a rászorulókkal való szolidaritás alapjainak megteremtése. A tehetségek mentorálása és a társadalmi felelősségvállalás elősegítése fő fókusz. Alapelveink: A mindennapi és üzleti életben a keresztény értékrend megvalósítása; A társadalmi szolidaritás; Közösséggel szembeni elkötelezettség, kölcsönösség (felelősség jegyében); Tehetség hasznosítása a közösség érdekében; Kézzelfogható támogatás. Tagjaink, partnereink között megtalálhatók olyan tehetséges emberek, akik az üzleti életben sikeresek és a társadalomért is aktívan tesznek. Együttműködünk: ÉrMe Üzleti Hálózat szerveződéseivel, KEVE Társasággal.


A fent bemutatott gondolatiság mentén a program célja a felelősségteljes kommunikáció témakörét feldolgozva a Konferencia a Felelős Fiatalokért rendezvény keretében témalaborok, műhelyek kialakítása volt, amelyben a tehetséges fiatal felnőttek megmutathatják magukat, illetve a társadalmi szerepvállalásukat elősegítő tapasztalatra tesznek szert. A nemzeti, nemzetközi hálózatok feltérképezése és élménynapok révén ehhez támogató, inspiráló módszereket ismertek meg és kapcsolatrendszereket tudtak kiépíteni a tehetség hasznosítása jegyében.

 

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében


Azért a felelős kommunikációt választottuk a program eszközeként, mivel ez az, amivel egy közösség részeként kapcsolatba tudunk kerülni embertársainkkal, ami a társadalmi érintkezés alappillére. A témák gyakorlati, és alkotói feldolgozása során pedig lehetőség nyílt a kreatív energiák felszabadítására, az ismeretek belsővé tételére. Ezáltal a tehetséges fiatal felnőttek maguk is fejlődtek, magasabb szintre léptek. Hosszú távú eredményként várjuk, hogy a fiatal felnőtt korosztály szemlélete az aktív cselekvés irányába fordult, ez által a tehetségük a társadalom részére hasznosítható. Fő célunk tehát a fiatal felnőtt tehetségek vezetői készségeinek, kommunikációjának és szemléletének tágítása volt, a szűkebb közösség és a társadalom érdekében, amely megvalósítása a fent bemutatott program sikeres volt.


A projekt keretében 3 tevékenység valósult meg az eredetileg tervezett célokkal összhangban.
1. 2015.09.22-2016.04.28 között 23 élménynap került megszervezésre a KEVE Y bevonásával. A résztvevők száma összesen 231 fő volt. Az alkalmakon a személyes fejlődés és Alapítványunk munkája volt fókuszban, ezzel kapcsolódva a programhoz.
2. FEL!KONF konferencia a felelős fiatalokért 2016.04.23-24. között. Ennek keretében témalaborokat, műhelyeket valósítottunk meg a társadalmi felelősségvállalás jegyében fiatal felnőtt tehetségek bevonásával. A résztvevők létszáma 127 volt. A részvevő szakemberek száma 17 fő. Ők részben előadók, illetve coach szakemberek voltak. A rendezvény első napján előadások és interaktív programok valósultak meg. A második napon gyakorlatban egy-egy közös alkotást létrehozva társadalmi felelősségvállalási akciókat tettek a résztvevők. Így a gyakorlatban is megtapasztalhatták pozitív társadalmi tetteik hatását, saját élményeket szereztek. A tehetséges fiatal felnőttek maguk is fejlődhettek, magasabb szintre léphettek. Fő módszerünk előadások, majd az azt követő csoportmunka keretében alkotói tevékenység volt. Motivációs módszerként kapcsolódott a vitaszínház, interaktív panelbeszélgetések (coachok bevonásával), interaktív témafeldolgozás, mozgásművészet (táncház). A programmal kapcsolatban több videó, interjú és közösségi média oldal is készült.
3. A konferencián Rátkay János közreműködésével létrehozott standon az XPAND nemzetközi hálózattal, annak működésével és lehetőségeivel ismerkedhettek meg a résztvevők. Ezen a programon 18 fő vett részt.

 

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében


A program célja alapítványunk alapelveivel összhangban (társadalmi felelősségvállalás, önzetlen tettek a környezetért, a keresztény értékrend megismertetése, hátrányos helyzetű társadalmi rétegek felkarolása) a program célja a fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalásának előmozdítása, élmények szintjén történő megtapasztalása volt, amelynek keretében gyakorlati alkotások is megvalósulnak. Ehhez szorosan kapcsolódott a nemzetközi kitekintés, illetve a nemzetközi kapcsolatteremtés lehetőségének biztosítása, illetve alapítványunk munkájának megismertetése a kiegészítő tevékenységek révén. A programban elértük az eredetileg tervezett alábbi célokat a fiatal felnőtt tehetségek célcsoport esetében:
- belső tehetség megtapasztalása, fejlesztési lehetőségeinek megismerése
- tehetség társadalmi felelősség szolgálatába állítása, hasznosítása
- felelős kommunikáció témával való megismerkedés, mint a társadalmi érintkezés alapvető egysége
- közös alkotások létrehozása, a közösség alkotó erejének megtapasztalása
-saját élmény megszerzése a szolidaritás, elesettek felkarolása témakörében
-felelősségvállalással kapcsolatos témák gyakorlati, interaktív feldolgozása
-fiatal felnőtt tehetségek vezetői készségeinek, kommunikációjának fejlesztése és szemléletének tágítása
-nemzetközi kitekintés az XPAND szervezeten keresztül
-önismeret fontosságának kihangsúlyozása a társadalmi szerepvállalásban
-társadalmi szerepvállalás erősítése
-a tudatosság, a közösség, az önismeret, az aktív, tevékeny, kreatív, teremtő életstílus társadalmi szerepének gyakorlati megismertetése, fontosságának kihangsúlyozása az érintettek számára.


A programról számos videó készült. A programot az angol felirattal ellátott videó elkészítése zárta 2016.06.27-én.


A program megvalósításában együttműködő szervezetek a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága (KEVE Társaság) és az X-PAND Magyarország Kft. voltak.

 

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében

 

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében

 

 

A programmal kapcsolatos cikkek, videók, interjúk, ízelítők az előadásokból az alábbi oldalakon érhetőek el:


https://www.facebook.com/felkonf/


http://ermejunior.ermehalo.hu/


http://www.shoeshine.hu/program/21-tersegi-esemeny/1904-fel-konf-egy-konferencia-a-felel%C5%91s-fiatalok%C3%A9rt


http://ujnemzedek.hu/programajanlo/felkonf_-_egy_konferencia_a_felelossegvallalasert-13082


http://onkentes.gov.hu/2016/03/21/felkonf-egy-konferencia-a-felelossegvallalasert/


http://onkenteskedjunk.blogspot.hu/2016/04/felkonfot-ez-egy-konferencia-felelos.html


http://ujnemzedek.hu/z-generacio/felkonf_nem_csak_beszeltek_arrol_hogy_csinalni_kellene_valamit-13682


http://shoeshine.hu/film/rovidfilm/1919-%C3%B6nk%C3%A9ntesmunk%C3%A1k,-izgalmas-el%C5%91ad%C3%A1sok,-%C3%B6nismereti-workshoppok-%C3%A9s-m%C3%A9g-sokminden-m%C3%A1s


Rádiós interjúk:
https://www.mixcloud.com/baptistaradio/show-sz%C3%B3r%C3%B3-felkonf/


Angol nyelvű videó:
https://vimeo.com/172207767


2 perces videó:
https://vimeo.com/170135123


8 perces videó:
https://vimeo.com/167262633


1 perces kampányfilm:
https://vimeo.com/157836209

 

Hamar Dávid: A szégyen kultúrája - Fel!Konf
https://vimeo.com/169968295


Tapolyai Emőke:
https://vimeo.com/170776946


Keve Y reggelik:
https://vimeo.com/121355069

 

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint támogató jóvoltából a Nemzeti Tehetség Program keretein belül valósult meg. Támogatáskezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

 

Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében    Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében    Élménynapok, témalaborok, panelbeszélgetések a társadalmi felelősségvállalás jegyében

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat