Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Ajánljuk még

Fiatal vállalkozók ebédet főztek a debreceni rászorulóknak

2017. 12. 27.

A Hajléktalan Jézus-szobor jelenléte inspirálta őket.

 

Fiatal vállalkozók főztek ebédet az éhező embereknek, szegényeknek, hajléktalanoknak december 23-án, Debrecenben a Szent Anna-székesegyház előtt – adta hírül a helyi egyházmegye közleménye nyomán a Magyar Kurír. 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bökönyi születésű Taskó Rodrigó és rokona Kálucz Csaba, valamint Czuplik István, a barátaikkal együtt régóta azon gondolkodnak, hogyan segíthetnének a hajléktalan embereken. A Hajléktalan Jézus-szobor debreceni jelenléte inspirálta őket és így jött az ötlet, hogy karácsony előtti napon megvendégeljék az éhezőket. Közel 300 liter gulyáslevest készítettek, melyből jutott bőven mindenkinek.


A kezdeményezők Facebookon hirdették a karácsonyi ebéd lehetőségét és felvették a kapcsolatot a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft-, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat-, a Magyar Vöröskereszt debreceni munkatársaival, akik segítettek felkutatni a nehézsorsú embereket.


A fiatal Taskó Rodrigó az ételosztás helyszínéül a templom közelségét választotta. Bár vallásos nevelésben részesült, igazán mégis öt éve tért meg, mert tudatosodott benne, mennyi jó dolog történt vele az életében és ezért nap mint nap betér a templomba, hogy hálát adjon Istennek. Ugyanilyen rendszerességgel látogatja a vasárnapi szentmiséket is. Rodrigó elmondta, a sok csoda egyike, hogy feleségét is a templomban ismerte meg, és ott fogadtak egymásnak örök hűséget.

 

Fotók és további információk a Magyar Kuríron megjelent cikkben >> 

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat