Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Főként nehéz sorsú gyermekek fejlődését támogatjuk

2014. 12. 12.

Az új ÉrMe-szerveződések is képviseltették magukat üzleti hálózatunk jótékonysági árverésén.

 

Ebben az évben is sikeresen zárult, jó hangulatban zajlott az ÉrMe Üzleti Hálózat adventi jótékonysági árverése. A szervezési munkákat most a KÉRME Klub vállalta, és képviseltették magukat a hálózat más szerveződései is, köztük immár az idén alakult ÉrMe Bakony Klub, valamint az alakulóban lévő miskolci szerveződés is. A bakonyiak támogatandó célt is hoztak az árverésre: az épülő nemesvámosi templom építésének folytatásához is hozzájárult az összegyűlt pénz. Egyébként többnyire nehéz sorsú gyerekek fejlődését szolgáló célokat támogat a bevételből a hálózat.


A rendezvény keretében került sor az ÉrMe aranyjelvényének továbbadására is: ezt minden év végén az kaphatja meg, aki az ÉrMe-közösségért sokat tett az elmúlt időszakban. Most Borka Balázsnak, az ÉrMe Budapest Klub tagjának adta át a jelvényt az előző évi díjazott, Szente Balázs és Tóth József, az ÉrMe Alapítvány elnöke.

 

 

Az árverés támogatott céljait röviden itt foglaljuk össze:

 

 

Szövetség az Életért Tábor – „valami nagy dolog történik"
Főként nehéz sorsú gyermekek fejlődését támogatja az idei ÉrMe-árverésA tábort évről évre megrendezik elkötelezett önkéntesek részvételével; részlet a tavalyi tábor beszámolójából: „A táborba a Kárpát-medencéből érkeztek a gyerekek, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Csángóföldről, Délvidékről, és az anyaországból, körülbelül 600-an. Őket táboroztatta 160 önkéntes, akik nyolcas csoportokba rendeződtek, és a 20 csapat 25-30 gyereket kísért végig a hét során. Én az egyik „legkeményebb dió" csoporthoz, a toldi és biharkeresztesi cigánygyerekekhez kerültem, mivel néhányuk már az előző években nagyon a szívemhez nőtt. Hatalmas élmény volt, hogy a tábor legvásottabb, hírhedt arcai is mennyi szeretetet tudnak adni. A gyerekek hihetetlenül hálásak a törődésért, az év legnagyobb pillanatait ezen a héten lehet megélni. Amikor a szófogadatlan roma kisfiú beléd karolva lesegít a hegyről, vagy még egyszer beáll a sorba, hogy neked is hozzon teát, és átveszi a táskádat, hogy ne kelljen annyit cipelni, akkor lehet érezni, hogy valami nagy dolog történik. Sokkal nagyobb, mint a kényelmes életünk többi napján."
(A támogatási cél ajánlója: Zaymus Vince, KÉRME Klub)

 

 

Gyökerek Tábor – az élménycentrikus pedagógia módszerével
Főként nehéz sorsú gyermekek fejlődését támogatja az idei ÉrMe-árverésA Gyökerek Tábor a budapesti Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium diákjai által életre hívott kezdeményezés, melynek keretében szociálisan és a kulturálisan hátrányos helyzetű, határon túli magyar gyerekek táboroznak az anyaországban nyaranta 8 napig. Idő közben a harmadik évét megkezdő Jezsuita Roma Szakkollégium néhány diákja is csatlakozott a tábor szervezői csapatához. Táboraikban eddig kb. 400 gyermek fordult meg Kárpátaljáról, a délvidéki szórványból, Erdélyből, Csángóföldről és Felvidékről. A programban kiemelt hangsúlyt kap az anyaország és a magyarság történelmi-kulturális értékeinek tematikus megismertetése a táborozó gyermekekkel, amelynek során a szervező stáb az élménycentrikus pedagógia módszerével dolgozik, és befogadó közösségként fordul a gyermekekhez.
(A támogatási cél ajánlója: Szabó Barnabás, ÉrMe Budapest Klub)

 

 

Ösztöndíjprogram Arlón – „Nem szabad több generációt hagyni így felnőtté válni"
Főként nehéz sorsú gyermekek fejlődését támogatja az idei ÉrMe-árverésRészlet a helyi ferences nővérek támogatáskérő leveléből: „Szerzetesközösségünk 1995 óta él Arlóban. Megpróbáljuk megismerve megérteni a körülöttünk élők életét. Folyamatban vagyunk, kell az állandó jelenlét, segíteni akarás, türelem, folyamatos megerősítése a jónak, elfogadás, odafordulás, és persze támogatók, akik odaadják mindazt, amivel segíthetnek, segíthetünk. Így mellé állhatunk egy olyan rétegnek, ami már önerőből nem képes változtatni. Ahol a törvények adta kényszer sem segít. Ahol csak a szegénység átörökítése folyik. Ahol nem a jó szabályok szervezik a mindennapokat, az életet. A gyerekek, életét is. Ezért kell folytatnunk. Miattuk. Nem szabad több generációt hagyni így felnőtté válni. Alapítványunk oktatási és esélyteremtő munkájához kérünk segítséget. Katolikus középiskolában tanuló diákjaink ösztöndíjprogramjához. Idén összesen 17 - en kezdték/folytatták tanulmányaikat a miskolci Szent Benedek Szakiskolában, a Jezsuita Gimnáziumban és a kazincbarcikai Don Bosco Szakközépiskola és Szakiskolában. A diákok utazási költségeihez, kollégiumi díjainak kifizetéséhez járul hozzá az adomány."
(A támogatási cél ajánlója: Hadi Péter, ÉrMe Budapest Klub)

 

 

Templomépítés Nemesvámoson – a hívők egymásra találásában is új lehetőségek nyílnak
Főként nehéz sorsú gyermekek fejlődését támogatja az idei ÉrMe-árverésNemesvámos 2500 fős település Veszprém szomszédságában. Az utóbbi évtizedekben betelepülő családok révén jelentősen nőtt a katolikus hívek száma, a helyi közösség már húsz éve tervezi a kis „kápolnatemplom" helyett a közösséget valóban befogadni képes új templom megépítését. A „Mária Keresztes Közössége" szerzetesi közösség ideköltözése és plébániai szolgálat átvétele után az építési tervek új lendületet kaphattak. Egyházi, önkormányzati és egyéni adományok, valamint a közösség önkéntes munkavégzése révén 2013-ban sikerült felhúzni az épület falait, majd 2014-ben a tetőzet és a nyílászárók is a helyükre kerülhettek. Nem csak Nemesvámos, de a plébániához tartozó, összesen 13 település hívőinek egymásra találásában is új lehetőségek nyíltak így. Az ÉrMe támogatása most a templom elektronikus rendszereinek megtervezéséhez, a torony-karzat korlát és lépcsőkészítési lakatos munkákhoz adhat segítséget.
(A támogatási cél ajánlója: dr. Czaun Péter, ÉrMe Bakony Klub)

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat