Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Közösségeket támogat adventi jótékonysági árverésünk

2013. 11. 27.

Időpont: 2013. december 11. Helyszín: Budapest, Hotel Benczúr. 

 

Az ÉrMe Üzleti Hálózat tagszervezetei, az ÉrMe Budapest Klub, az ÉrMe Páty Klub, az ÉrMe Junior Klub, az ÉrMe Szakember Klub, valamint a Keresztény Értékmegőrző Egyesület (Kérme) ebben az évben is közösen szervezi adventi jótékonysági árverését. A két szervezet vezetősége által kiválasztott négy célt támogatnak az árverés bevételéből (ezeket az alábbiakban röviden ismertetjük).

 

Az ügyek kiválasztásában az alapvető szempontok között volt, hogy létező, működő közösség álljon mögöttük, melyek a kapott támogatást okosan – más közösségek, rászorulók javára – fel tudják használni.

 

Időpont: 2013. december 11., szerda, 18 órától.

 

Helyszín: Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

 

Az árverésre a szervezők az ÉrMe és a KÉRME tagjait feltétlenül elvárják – e szervezetek életében ez az a kiemelt alkalom, ahol a rászorulókért érzett felelősségükről tanúságot tehetnek!

 

Mindenki mást is szeretettel várunk, aki úgy gondolja, hogy a kiválasztott célok támogatásához – az árverezett tárgyak megvásárlásával – szívesen hozzájárul, és aki szívesen tölt el keresztény vállalkozókkal és üzletemberekkel, a KÉRME és az ÉrMe tagjaival egy jó hangulatú estét.

 

Minden résztvevőtől várunk elárverezhető, anyagi és/vagy szellemi értelemben értékes, komoly vagy kevésbé komoly tárgyakat is!

 

 

A 2013. évi ÉRME-KÉRME JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS támogatási céljai:

 

 

Egyházépítés – kétkezi munkával is

Az SJP szerzetesi közösség támogatása

 

Közösségeket támogat az ÉrMe és a KÉRME adventi árveréseA Szent János Apostolról és Remete Szent Pálról Nevezett Közösség (SJP) a „lelkipásztori ellátást" igen széleskörűen értelmezi és meglehetősen sanyarú körülmények között példamutatóan áll helyt a kaposvári püspök által rájuk bízott 11 Somogy megyei faluban. Fennállásuk óta 20 egyházi épületet (templom, plébániaépület, közösségi ház stb.) és berendezését restaurálták, újítottak fel vagy építettek, szervezik a közösségek hitéletét (hitoktatás, zarándoklatok stb.), kulturális életét (Magvetés című negyedéves folyóiratuk immár a XXI. évfolyamában jár), szociológiai és helytörténeti kutatásokat végeznek és ezek eredményeit publikálják (Életsorsok, Málenkij robot, Kitelepítés, Törökkoppány helytörténete stb.), elfelejtett vagy eddig háttérbe szorított hagyományokat élesztenek újjá (Betlehem-állítás, útszéli kőkeresztek felújítása stb.). Mindezeket nemcsak szervezik, hanem saját kétkezi munkájukkal is részt vesznek benne. Jenő atya, aki a Képzőművészeti Egyetem restaurátor szakán is diplomázott, oltárképeket, bútorokat, textíliákat, kőfaragványokat restaurál, Imre atya, aki „mellesleg" biológus diplomával is rendelkezik, arborétumot telepít, hagyományos, kihalás-elfelejtés határán lévő fajtákat kutat fel és őriz meg. A közösségnek jelenleg 2 felszentelt papja, 1 novíciusa és 14 külső testvére van. Az ÉrMe Budapest Klub tagjai évek óta évente mintegy 10 ember-nap mennyiségű kétkezi munkával támogatják e szerzetesi közösség céljait. Az árverésen elnyert támogatás most pénzbeli segítséget kíván nyújtani a közösség szerteágazó tevékenységéhez.

 

(A támogatási cél ajánlója: Márialigeti József, ÉrMe)

 

 

A Mária Úton életre kel a csoda: az emberek átélik az egységet

Az EgyÚton Zarándoknap támogatása

 

Közösségeket támogat az ÉrMe és a KÉRME adventi árveréseA Mária Út önkéntesei (erdélyi testvéreink javaslatára, Székely János püspök úr erős támogatásával) olyan hagyományt kezdenek, mely az egész Mária utat átöleli. A Mária Út minden szakaszán – 52 egynapi zarándok-útszakaszon – Mariazelltől-Csíksomlyóig 2014. augusztus 16-án egy közös célért – jövőre a családokért – tartanak egynapos zarándoklatot. Ez a zarándoknapot aztán minden évben megszervezik, mindig a Nagyboldogasszony ünnepet követő szombaton. Ez a zarándoknap az EgyÚton munkanevet viseli. A Mária Úton életre kel a csoda: az emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért, családjaikért zarándokolnak, és a mai széthúzó világban átélik az egységet – ennek hatalmas lelki jelentősége van! Az EgyÚton Zarándoknap a szervezők reményei szerint tízezer ember számára fog zarándokélményt adni; új és nagy lendületet kap a Mária Út egésze, s ezzel nagy lépést teszünk a missziós célunk felé. Az EgyÚton Zarándoknap megszervezése nagy lelkierőt igényel és nagy munka lesz. Támogatókat, szervezőket és résztvevőket is várnak – egy történelmi pillanatnak lehetnek részesei azok is, akik árverésünkön segítik a cél megvalósulását.

 

(A támogatási cél ajánlója: Fodor László, KÉRME)

 

 

A nehéz sorsú gyerekek megtapasztalják a közösség erejét

A Szövetség az Életért Tábor támogatása

 

Közösségeket támogat az ÉrMe és a KÉRME adventi árveréseSzűcs Balázs atya (regnumi pap, jelenleg Piliscsabán lelkész és Pesthidegkúton plébános) 2014-ben már nyolcadszor szervezi meg a Szövetség az Életért Tábort Csobánkán, Kárpátaljai, Erdélyi, Csángóföldi és Délvidéki árva és nehéz sorsú gyerekek számára. A táborban a gyerekek megtapasztalják az összekapaszkodás fontosságát. Világos képet kapnak a képességeikről, a saját közösségük erejéről, és megtapasztalják sok más közösségek összetartó erejét is. Szorosabbra fűződnek a szálak az anyaországi és a határon túl élő magyarok között. A szervezők a gyerekekkel az év során is tartják a kapcsolatot: előadásokat szerveznek, ajándékcsomagokat gyűjtenek, adományokat juttatnak el hozzájuk. A táboroztatásban segítő önkéntes fiatalok nagy része a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről érkezik, akiknek ez remek szakmai gyakorlatnak is megfelel. Sokan lesznek e fiatalok közül tanárok, akik így rálátást kapnak a Kárpát-medencei fiatalok életére, körülményeire. Az árverésem összegyűlt pénzt a tábor költségeihez (étkezés, utazás stb.) használják fel

 

(A támogatási cél ajánlója: Zaymus Vince, KÉRME)

 

 

Hiányzik a családi élethez szükséges tudás

Az Életünk a Család! Nonprofit Kft. támogatása

 

Közösségeket támogat az ÉrMe és a KÉRME adventi árveréseA társadalom alapja a család, ezek közössége. Az Életünk a Család! munkatársainak fő célja, hogy a családalapításra és a családi élet körülményeire felkészítsék a fiatalokat, hogy döntéseikben tudatosak és tevőlegesek lehessenek. Űrt töltenek be ezzel a tevékenységgel; ez sok családban és iskolában a nevelésből sajnos kimarad, így a gyerekek vagy nem kapják meg az egészséges énképhez, a nemek közti viszonyuláshoz, az egészséges életmódhoz és a családi élethez szükséges tudást, vagy azt egymástól szerzik meg, ami legtöbbször negatív irányba tereli az egyébként erkölcsös értékrenddel rendelkező gyermekek fejlődését is. A társaság feltett szándéka, hogy a kifejlesztett és megtanult módszertant másoknak is megtaníthassák, hogy minél több gyermekhez és közösséghez eljuthasson ez a lehetőség, ezért egy tankönyv kiadását is szeretnék elérni. Tevékenységüket támogatásokból és pályázatokból finanszírozzák, valamint az iskolák és közösségek közös pénzügyi hozzájárulása teremti meg a lehetőséget egy-egy alkalom, oktatás, képzés megtartásához. Azonban sajnos több család nem tudja ezt kifizetni, illetve vannak olyan helyek, ahol szóba sem jöhet, hogy ilyesmire pénzt költsenek. Ezért lenne szükség az árverésen elnyert támogatásra is.

 

(A támogatási cél ajánlója: Ramocsai Sebestyén, ÉrMe)

Ha az ÉrMe vagy a KÉRME tagja vagy, kérjük, jelezd részvételi szándékodat saját szervezetednél a szokásos módon!


Ha Ön nem tagja egyik szervezetnek sem, de szívesen eljönne a jótékonysági árverésre, kérjük, feltétlenül töltse ki az alábbi űrlapot, hogy kalkuláni tudjunk részvételével:


FRISSÍTÉS: Az esemény lezárult, a jelentkezési űrlapot törültük. (A szerk.)Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat