Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árverése

2012. 11. 28.

Időpont: 2012. december 12. Helyszín: Budapest, Barabás Villa.

Az ÉrMe Üzleti Hálózat és a Keresztény Értékmegőrző Egyesület (Kérme) ebben az évben közösen szervez jótékonysági árverést – döntötték el a két szervezet vezetői. Közösen választották ki azt a négy jó ügyet is, amelyet az árverés bevételéből támogatni kívánnak (ezeket alább ismertetjük). Az ügyek kiválasztásában az alapvető szempontok között volt, hogy létező, működő közösség álljon mögöttük, melyek a kapott támogatást okosan – más közösségek, rászorulók javára – fel tudják használni.

 

Az árverés időpontja: 2012. december 12., szerda, 18 órától.

 

Helyszíne a Barabás Villa, (1122 Budapest, Városmajor utca 44.)

 

Az árverésre a szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki úgy gondolja, hogy a kiválasztott célok támogatásához – az árverezett tárgyak megvásárlásával – szívesen hozzájárul, és aki szívesen tölt el keresztény vállalkozókkal és üzletemberekkel, a Kérme és az ÉrMe tagjaival egy jó hangulatú estét.

 

Minden résztvevőtől várnak elárverezhető, anyagi és/vagy szellemi értelemben értékes, komoly, vagy kevésbé komoly tárgyakat is!

 

 

A 2012. évi ÉRME-KÉRME JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS támogatási céljai:

 

 

„Szövetség az életért" tábor nehéz sorsú gyerekek számára

 

Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árveréseJövőre hetedik alkalommal szervezik meg a Szövetség az életért elnevezésű tábort a Kárpát-medencei magyar árvák és nehézsorsú gyerekek számára. A gyerekek itt rengeteg szeretetet, törődést kapnak, ami a feltöltekezésük alapja. Kapnak egy nagy élményt az összekapaszkodás fontosságról: meg tudják tanulni és tapasztalni, hogy az erő a sokszínűségünkben van. Világos képet kapnak a képességeikről, a saját közösségük erejéről, és megtapasztalják sok más közösség összetartó erejét is. Szorosabbra fűződnek a szálak az anyaországi és a határon túl élő magyarok között. A szervezők külön hangsúlyozzák, hogy mindenkinek a saját szülőföldjén kell megállnia a helyét. Ez a hét alkalmas arra, hogy rájöjjenek: lehet teljes életet élni a nehézségek közepette is. Nincsenek egyedül, mert mi számítunk rájuk és ők is számíthatnak ránk.

 

A gyermekek különféle régiókból érkeznek. A kárpátaljai, illetve a moldvai csángó falvakból érkező fiatalok élnek a legnagyobb szegénységben, és ők vannak a többiekhez képest (tanulmányokban, életkörülményekben) a legjobban lemaradva. Az Erdélyből – Csíksomlyóról, Csíkszeredáról és a Gyergyói-medencéből – érkező fiatalokban sokkal több a lendület, az elszántság. A délvidéki fiatalok hasonló helyzetben vannak, mint az erdélyi magyarok. Berettyóújfaluról és környékéről érkező gyerekek nagy kilátástalanságból jönnek, a teljes létbizonytalanság és a széthulló családok állapota nyomja rá a bélyegét az életükre. A tábor hitükben és a reményükben szeretné megerősíteni őket, hogy hazaérve ne darálja be őket a mindennapok szélmalomharca, hanem a jövőbe vetett bizalmuk adjon a környezetüknek erőt és bátorítást a nehézségek leküzdésére.

Az árverésen kapott támogatást a csángó, illetve a székely fiatalok utaztatásának költségeire fordítják.

 

Az árverési cél ajánlói: Kauser Tibor és Zaymus Vince

 

A részletesebb pályázati anyag innen letölthető >> arveres2012_csobankai tabor.doc

 

 

Emmausz kollégium – az élete szóló találkozás helye a Délvidéken

 

Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árveréseA délvidéki magyarok egyharmada a kevésbé ismert és látogatott nyugat-bánsági (a Tisza és a román határ közötti) területen szórványban él, egymástól óriási távolságokra, jócskán keveredve más nemzetekkel, nagyon erős asszimilációnak kitéve. Nincsenek önálló magyar oktatási intézmények, (mint Erdélyben) az iskolák vegyes tagozatokkal működnek, egyre kevesebb magyar osztállyal. Egyházi iskolák sincsenek. 2002-ben a Nagybecskerek melletti Muzslyán, a plébánia udvarán kétszintes kollégiumot építettek, ahol jelenleg 75 középiskolásnak és néhány főiskolásnak biztosítanak bentlakást. Az Emmausz fiúkollégium alapítója és igazgatója Kalapis Sztoján szalézi szerzetes, aki bolgár nemzetisége mellett a délvidéki magyarság emblematikus alakja.

 

Az épület jelentősége túlmutat a pillanatnyi szerepén. A szórványban egymástól szinte teljesen elszigetelten felnövekvő magyar fiatalok az itt kötött „életre szóló" barátságaikkal sajátos lelki, szellemi hidakat építenek az elszigetelődő magyar helységek között, amelyek segíthetik a megmaradást. Egyben pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy az anyaországból, vagy a Kárpát-medence más pontjairól érkezett vendégek találkozhassanak a helybéli és délvidéki magyarokkal.

 

A kollégium semmilyen szerb állami támogatásban nem részesül. Adományokból, különböző magyarországi pályázatokból és a fogadott vendégektől ellátás fejében kapott összegekből fedezik a működés költségeit. A szegény sorsú diákok havi ellátását (40 euro) keresztapasági rendszerben lehet támogatni, illetve erre a célra használják fel az árverésen elnyert támogatást is.

 

Az árverési cél ajánlója: Schön György

 

A részletesebb pályázati anyag innen letölthető >> arveres2012_Emmausz.doc

 

 

Közösségi épület Gödön

 

Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árverése Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árverése

Az elmúlt években örvendetesen megnövekedett a gödi Jézus Szíve plébánián működő közösségek száma és lélekszáma is. Működik itt az ASZTAL (Asszony találkozó), FÉK (Férfikör), Ifihittan Csoport, Ministránscsoport, BabaMama Klub, Katolikus Karitász, Szent Imre Kórus, Ifjúsági Gitáros Énekkar, Felnőtt Gitáros Énekkar, Bibliakör, RózsafüzérTársulat , Nyugdíjasok Gödi Közössége, Házas Hétvégés csoport, Fokoláre csoport, Szent Imre Kórus, Katolikus Karitász – mindezek mögött mintegy 400 ember, több mint 150 család áll. A plébánián zajló építések,

átalakítások elsősorban e közösségek számára teremtenek életteret. 2013-ban egy nagy közösségi terem (kb. 75 m²) és a hozzá tartozó előcsarnok (29 m²) kialakítását tervezik. (A 2012. év feladata volt a karitász épületrész fejlesztése és a plébánia belső átalakítása, korszerűsítése.)

 

A közösségi épület a gödieken túl az egyházmegyébe tartozóknak és kirándulóknak is lehetőséget kínál. A főközlekedési (út- és vasút-, sőt hajó- és kerékpár-) útvonalak mellett fekvő, jól használható közösségi tér) akár az ÉRME és a KÉRME által szervezett programok helyszíne is lehet. A közösségi ház építését dr. Beer Miklós váci püspök engedélyezte. Az építkezés teljes költségének 33 %-a készpénzben a munkálatok megkezdésekor a plébánia rendelkezésére állt. A többit a hívek (eddig mintegy 60 család) adományaiból, mecenatúrából és pályázatokból kell(ett) összegyűjteni – ebből eddig 85% folyt be. Az árverésen elnyert támogatást a még hiányzó rész fedezéséhez kívánják felhasználni.

 

Az árverési cél ajánlója: Szente Balázs

 

A részletesebb pályázati anyag innen letölthető >> arveres2012_GodiKozossegiEpulet.pdf

 

 

Pátyi Dobogó Játszótér – a közösség erejével

 

Négy ügyet támogat az ÉrMe és a KÉRME közös jótékonysági árverésePáty – a Budapesttől 25 km-re található település – lakosságának száma az 1990-es 4000 főről ma 7000 főre emelkedett, a régi falu köré három új településrész épült ki: Zsámbéki kanyar, Jenei dűlő, Dobogó. Az infrastruktúra nem követte e növekedést, ezért van szüksége Dobogó településrésznek is játszótérre. 2011 elejére tehetők az első kezdeményezések, 2012 tavaszán indult el az érdemi előkészítő munka (összeáll a csapat, engedélyezés, tervezés), majd 2012 őszén az építkezés (tereprendezés, kerítésépítés, az első játékok telepítése). A Pátyi ÉrMe Klub tagjainak jelentős része támogatja az ügyet, illetve tevékenyen is részt vesz a munkában. További feladatok: üzemeltetés (engedélyeztetés, megőrzés, fenntartás), parkosítás (tereprendezés, fák, cserjék telepítése), további játékok elhelyezése (kétüléses hinta, mérleghinta, csúszda, játszóvár, ugrálóiskola, rajzolótábla stb.), továbbá a közösségi tér elemei (szaletli, falikút, padok, szemetesek). Az árverésen elnyert támogatást ezekhez szeretnék felhasználni. A tanulságok közé tartozik, hogy az emberek hajlandóak és tudnak is tenni a környezetükért, csak egy gyújtó szikrára van szükség; a jószándék további jószándékot szül, amely lavinát indít el.

 

Az árverési cél ajánlója: Schumicky András

 

A részletesebb pályázati anyag innen letölthető >> arveres2012_PatyiDobogoJatszoter.pdf

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat