Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Közösségépítés sokféleképpen

2015. 12. 10.

Idén is közösen tartották jótékonysági árverésüket az ÉrMe Üzleti Hálózat tagszervezetei.

Az ÉrMe Üzleti Hálózat tagszervezetei ebben az évben december 9-én tartották a hagyományos közös adventi jótékonysági árverést. Az árverés bevételéből a szervezetek vezetői által közösen kiválasztott négy célt támogattak.

 

A támogatott ügyek kiválasztásában az alapvető szempontok között volt, hogy létező, működő közösség álljon mögöttük, melyek a kapott támogatást okosan – más közösségek, rászorulók javára – fel tudják használni.

 

A rendkívül jó hangulatú rendezvényen a következő célok kaptak támogatást:

 

 

Honismereti tábor Budapesten kárpátaljai diákok számára
Közösségépítés sokféleképpenBudapest XI. kerületében immár nyolc éve szervez Honismereti Tábort az Albertfalvi Keresztény Társas Kör. Nyár elején, az iskolai év utolsó hetében 20-20 diák érkezik Kárpátaljáról 2-3 tanárral, akik albertfalvi családoknál vannak elszállásolva. A diákok nagy része kárpátaljai plébániák hittanos diákja. A szervezők minden napra tartalmas budapesti programokat állítanak össze vendégek részére (dunai hajózás, parlamenti látogatás, a Szent Korona megtekintése, múzeumlátogatás, színházlátogatás). Mindig meghatározó élmény a vendég diákoknak ez a táborozási hét. A szervezőknek nagy gondot okoz a költségek előteremtése, ráadásul a program támogatásainak nagy része utófinanszírozás formájában valósul meg. E nehézségek megoldását szolgálja az ÉrMe Üzleti Hálózattól kapott támogatás. A támogatási cél ajánlója: Kiss Gábor, a KÉRME klub tagja.

 

 

 

 Közösségi programok hátrányos helyzetű nógrádi fiataloknak

Közösségépítés sokféleképpenRomhány mintegy 2300 lakosú nyugat-nógrádi település. A plébániához tartozik a mintegy 700 fős Szátok falu. A lakosság körében mind a munkanélküliség, mind a halmozottan hátrányos családi helyzet gyakran fordul elő, a roma népesség aránya jelentős. A plébánia meggyőződése, hogy elsősorban a hétköznapokban megélt hitre van ahhoz szükség, hogy a kölcsönös segítségnyújtás és a közösségben rejlő motivációs erők segítségével a térségben élők társadalmilag is képesek legyenek felemelkedni. Ebben a fiataloknak kulcsszerepük van, ők a jövő záloga. Az elmúlt években a bérmálkozásra készülő fiatalok nyári lelkigyakorlatokon vettek részt, részint plébániai támogatás, részint magánszemélyek adományainak köszönhetően. Arra is volt már példa, hogy roma fiatalok zarándoklata valósulhatott meg, szintén magánadományoknak köszönhetően. 2016-ban is szeretnének hasonló módon támogatást és inspirációt nyújtó közösségi élményeket adni a helyi fiataloknak, ehhez használják fel az ÉrMe Üzleti Hálózattól kapott támogatást. A támogatási cél ajánlója: Hadi Péter, az ÉrMe Üzleti Reggeli Klub tagja.

 

Világításkorszerűsítés a máriabesnyői lelkigyakorlatos házban
Közösségépítés sokféleképpenA Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház több mint két évtizede ad helyet országos és egyházmegyés lelkigyakorlatoknak, képzéseknek. Az épület 1950-ig a Salvator Nővérek Újoncképző Háza volt, majd Gödöllő gimnáziuma lett, a rendszerváltásig. A házban kisebb felújítások történtek, de sok még a tennivaló ezen a téren.
A ház kápolnájában az 1980-as évektől tornatermet csináltak, mára visszakapta eredeti funkcióját. A teremben viszont nincs elég fény, a világítás elavult, így a liturgikus cselekményeknél az olvasás nehézségekbe ütközik. E gond megoldásához járul hozzá az ÉrMe Üzleti Hálózattól kapott támogatás. A támogatási cél ajánlója: Szente Balázs, az ÉrMe Budapest Klub tagja.

 

 

 

 

 

Máltai Mozgássérültek Bálja

Közösségépítés sokféleképpenA máltai szeretetszolgálatban dolgozó fiatalok és önkéntesek elhatározták, hogy 2016 tavaszán – hagyományteremtő céllal – megszervezik a Máltai Mozgássérültek Bálját. A rendezvényre közel 100-150 fiatal önkéntest és mozgássérültet várnak. Az esemény pénzügyi hátterét adományokból, felajánlásokból teremtik elő. A bál ahhoz is hozzájárul, hogy az évente megrendezett Nemzetközi és Magyar Máltai Mozgássérült Táborokban részt vevők év közben is találkozhassanak, együtt szórakozhassanak. Az ÉrMe Üzleti Hálózat támogatása a szervezés költségeihez járul hozzá. A támogatási cél ajánlója: Schumicky Mária, az ÉrMe Junior Klub tagja.

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat