Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
||||
Főoldal | Hírek

Látványos eredményeket hozott a stresszkezelő program egy informatikai cégnél

2017. 08. 31.

Egyetlen interjú mögött három ÉrMe-tagot „leplezünk le"...

 

„Azt, hogy törődjünk a kollégáinkkal, már kezdetektől fogva fontosnak tartottuk és ez sokáig működött is magától. Amikor átléptük a kb. 20 fős létszámot, azzal szembesültünk, hogy az eddigi informális kapcsolattartás már nem elég, rendszert kell építenünk erre is"nyilatkozta az IThon.info weboldal blogjában Simon Zoltán, az Omixon Biocomputing Kft.  ügyvezetője, az ÉrMe Páty Klub tagja (képünkön). Mint hozzáteszi: „Mindannyian emberek vagyunk, fontos a törődés, megbecsülés, mindenkinek erőt ad a jó szó. Sokan erőn felül teljesítenek, próbálják a céget hatékonyabbá, versenyképesebbé tenni. Az, hogy ez a mostani munkaerőpiacon előnynek számít, csak hab a tortán" – mondja, majd ezt az előnyt kifejtve hozzáteszi: „amikor elfogadunk egy pozíciót, akkor a cég vagy karrierünk miatt tesszük, de amikor otthagyjuk, az legtöbb esetben a főnök miatt van. Egy törődő vezetőt pedig nem szívesen hagyunk ott."

 

Az interjúból még kiderül, hogy a munkatársakkal való törődés legújabb formája a cégnél egy stresszkezelő program elindítása, melyet egy külső partner, az Exline Kft. bevonásával végeznek (ez utóbbi cégben érdekelt Ujváry András, az ÉrMe Budapest Klub tagja, jelenlegi vezetője is). Simon Zoltán beszámol arról, hogy első lépésként az Exline-tól első lépésként rövid, de lényegretörő kérdőívet kaptak, melyet minden kollégával kitöltettek. „Az adatokból kiderült, amit érzékeltük magunktól is, hogy bizonyos kollégák az átlagosnál feszültebbek, de nem volt információnk ennek a stressznek a mértékéről. Azt is sejtettük, hogy vannak a szervezetben stressz szempontjából „forró" területek, de itt is csak a megérzéseinkre tudtunk hagyatkozni. Az válaszok alapján azonban objektív döntést tudtunk hozni arról, hogy melyik kollégával érdemes foglalkozni, illetve a szervezet mely területein kell beavatkozni."


Első körben három munkatárs vett részt az Exline stresszkezelő programjában, majd az eredmények láttán keretszerződést kötöttek, és újabb négy kolléga egyéni stresszkezelése is elindult. „Állíthatom, hogy azoknak a kollégáknak, akik részt vettek benne, a motivációs szintje látványosan megugrott. Pont azt a törődést érzik a program által, amiről az elején beszéltem. Engem pedig vezetőként igencsak jó érzéssel tölt el, hogy gondoskodni tudok róluk" – hangsúlyozza az interjúban Simon Zoltán.


A történet további érdekessége, hogy nem csupán az interjúalany (Simon Zoltán) és az általa említett, tréningeket kínáló cég egyik tulajdonosa (Ujváry András) ÉrMe-tag, hanem a cikknek felületet adó IThon.info – informatikai munkalehetőségekkel, képzésekkel foglalkozó – portál tulajdonosa, Pulay Gellért is. Bemutatkozásként többek között ezt írják a weboldalon: „A részletes tájékoztatáson és szakmai közösségépítésen túl fontosnak tartjuk, hogy a folyamatos elvándorlással szemben hazai alternatívákat nyújtsunk. (...) Az informatika területén dolgozóknak és minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítunk a folyamatosan bővülő információk részletes keresésére, a kedvenc ajánlatok, munkáltatói és képzés kínálat követésére, a cégek számára pedig segítséget szeretnénk nyújtani a partnerek, leendő munkatársak és potenciális utánpótlás megtalálására."

 

B. G. 

 

 

 

Fontos 

Üzletemberek imája

Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére,
erőt azok megragadására és megtartására;
képességet és rátermettséget arra,
hogy ezekhez még mindig hozzá tudjak tanulni!
Adj tévedhetetlen ítéleteket a számba!
A helyes beszéd kegyelméért is esdeklek!
Döntsd el nálam mindig a kezdetet,
határozd meg előrehaladásom irányát,
és biztosítsd a vég sikeres és eredményes
kimenetelét! Amen.

Aquinói Szent Tamás

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2018. december
HKSZCSPSZV
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
Statútum
ÉrMe-könyvtár
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Katolikus Társadalmi Napok
Állásközvetítés
Jótékonysági árverés
Szövetségeseink
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat