Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
||||
Főoldal | Ajánljuk még

„Meg kell különböztetnünk azt, akik vagyunk, attól, amit csinálunk”

2017. 05. 21.

Versegi Beáta szerzetesnővér a kiégésről írt könyvet.

 

Versegi Beáta Mária Lehetőségek – a kiégésen innen és túl című kötetét a szerző mellett Füzes Ádám katolikus pap, szupervizor, Rottenhoffer Ágota coach, szupervizor és a könyv illusztrátora, Kovács Gergely ismertette a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtárában május 15-én. A könyvbemutatóról tudósító Magyar Kurír portálon olvashatók az alábbiak. 

 

„Meg kell különböztetnünk azt, akik vagyunk attól, amit csinálunk”Füzes Ádám a kötetet bemutatva rámutatott, hogy abban több találkozási pont is fellelhető. Versegi Beáta keresztény antropológus, ugyanakkor szupervizor is, az ő személyében két eltérő megközelítési irány találkozik. Ugyanakkor nagy erénye a könyvnek, hogy képes elválasztani egymástól a különféle – mentálhigiénés és spirituális – elemeket. A kötet arra figyelmeztet, hogy meg kell tudnunk különböztetni magunkat attól, akik vagyunk, attól, amit csinálunk.
A kiégés örvényébe leginkább a segítő foglalkozást gyakorlók kerülnek bele. A szerzetesek, papok is veszélyeztetettek, különösen azért, mert nekik „intézményesült magánszférájuk" van.

Füzes Ádám azt is kiemelte, hogy a párbeszédes formában megírt könyv nem csak azt mutatja be, miként lehet kijutni a kiégés folyamatából, hanem a helyes életvezetésben is segítséget nyújt az olvasóknak.


Rottenhoffer Ágota coach, szupervizor – aki a kötet létrejöttében is közreműködött – személyes élményeit osztotta meg a könyvbemutató népes közönségével. A lelki gondokkal küzdő ember leginkább azt szeretné, ha valaki nevén nevezné a problémáját. Versegi Beátával folytatott beszélgetése során merült fel, hogyha sikerülne könyv formában összefoglalni mindazt, amin átment, az másokat is segíthetne abban, hogy – nevet adva a problémának – kilábaljanak a kiégésből.


A könyv szerzője, Versegi Beáta Mária nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja először köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek neki kilábalni a kiégés folyamatából. A kötet létrejöttéről elmondta, hogy több esemény, előadás adott inspirációt, valamint az Új Ember hetilapban és a Magyar Kurír hírportálon megjelent interjúja iránti nagy érdeklődés adott megerősítést ahhoz, hogy belevágjon megírásába.

 

 

 

KeSzi 

Keresztény Sziget 2018.

Nyitólap

Időpont: május 26. szombat. Helyszín: Budapest, Margit-sziget.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2018. április
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
Statútum
ÉrMe-könyvtár
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Katolikus Társadalmi Napok
Állásközvetítés
Jótékonysági árverés
Szövetségeseink
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat