Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Megvan a miskolci Katolikus Társadalmi Napok részletes programja

2014. 07. 31.

Az erényes gazdálkodás is beszélgetéstéma lesz; az ÉrMe várja a helyi keresztény vállalkozókat, cégvezetőket!

 

Mint arról már beszámoltunk, a 2013. évi nagy sikerű budapesti Katolikus Társadalmi Napok után Miskolcon szervez hasonló rendezvényt az ÉrMe Üzleti Hálózat a püspöki kar Caritas in Veritate Bizottságának megbízásából, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (Keteg) képzés gazdáinak közreműködésével.

 

2014. szeptember 13-án Miskolcon, a Szent István téren várjuk az érdeklődőket, ahol kerekasztal-beszélgetésekkel, előadásokkal, koncertekkel, családi játékokkal tölthetik tartalmasan az idejüket a jelenlévők.


A teljes program a Kattárs honlapján már olvasható; itt most elsősorban arra a beszélgetősátorra hívjuk fel a figyelmet, ahol a Lehet-e erényesen gazdálkodni? kérdésre keresik a választ a kerekasztal résztvevői szeptember 13-án 11.30-tól: Baritz Sarolta Laura OP (szerzetesnővér, közgazdász), Kiss Ulrich SJ (közgazdász, jezsuita szerzetes), Szilas Roland (egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem), Zsóka Ágnes (docens, Budapesti Corvinus Egyetem).


A kerekasztal tagjai nem szokványosan gondolkodnak a gazdaságról. Vallják, hogy lehet keresztény módon gondolkodni, viselkedni, cselekedni a gazdasági életben, sőt, ez az a megközelítési mód, ami a gazdaságot, gazdasági folyamatokat az életet (és nem a pénzt) szolgáló gazdaság irányába viszi. Sajátos gondolataik vannak pénzről, profitról, bankokról, multikról, amit szívesen megosztanak a sátor látogatóival. A program célja: beszélgetni, vitatkozni arról, hogyan lehetne a gazdaságot az élet szolgálatába állítani, van-e másik paradigma, amelyben gondolkodva létrejöhet az emberközpontú, szolgáló gazdaság?


Hasonló kérdéseket tárgyal ugyanezen a napon és helyszínen délután 17.00 órától az a beszélgetés, amelyik a gyakorlati megközelítésre helyezi a hangsúlyt. A Gazdálkodás katolikus kézzel című kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Hadi Péter vállalkozó (az ÉrMe Üzleti Hálózat egyik vezetője), Lőrincz György (egri borász), Horváth Olga OCist. (szerzetesnővér), dr. Péter Mihály (a Magosz alelnöke).

 

Felhívjuk a figyelmet az egy nappal korábban, szeptember 12-én, pénteken 15.00 órától szervezett minikonferenciára is, melyet Társadalom és gazdaság: kihívások, lehetőségek, jövőkép címmel tartanak a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskolában (Miskolc, Jászi Oszkár u. 1.).

 

A konferencia szándéka bemutatni Magyarország, különösen a miskolci térség jelenlegi társadalmi és gazdasági folyamatait (kihívások) és azokat a tényezőket, amelyek a jelen helyzetből kiindulva az élet megőrzésére és továbbvitelére teszik alkalmassá a társadalmi és gazdasági szereplőket, struktúrákat (lehetőségek, jövőkép). Ebben a logikában elengedhetetlen szerepet játszik az Egyház társadalmi tanítása, amelynek elveit, mint az életet szolgáló társadalmi és gazdasági rend eszmei hátterét, szintén bemutatja a konferencia. A cél: felvázolni, hogy van kiút, van remény a nehéz helyzetekben is.
Házigazda: dr. Orosz Atanáz és Palánki Ferenc püspök atyák
Moderátor: Baritz Sarolta Laura OP, a Keteg képzés vezetője és Tóth József, az ÉrMe Üzleti Hálózat elnöke
Előadók: Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója, Dr. habil. Aczél Petra, egyetemi docens, kommunikációkutató, Budapesti Corvinus Egyetem, dr. Albert Fruzsina PhD, szociológius, kutató (MTA), Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztője, Prof. dr. Kocziszky György, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar, dékán, Baritz Sarolta Laura OP, szerzetesnővér, közgazdász.

 

Továbbra is várjuk azoknak a helyi keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek a jelentkezését, akik a miskolci Kattárs kapcsán szívesen felvennék a kapcsolatot az ÉrMe Üzleti Hálózattal. Kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezzenek.

 

 

Az ÉrMe Üzeti Hálózat garantálja, hogy a megadott adatokat kizárólag a kapcsolattartás céljára használja fel, azokat harmadik félnek nem adja tovább.

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat