Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

2013. 06. 28.

Érmések és máltaiak közreműködésével jutott el Nagymarosra a KIK ruhaadománya. 

 

Az ÉrMe Üzleti Hálózat tagjainak közreműködésével ért célba, a rászoruló családokhoz a közelmúltban Németországból érkező ruhaadomány. A KIK cég német vezetői az ottani máltai szeretetszolgálatnál érdeklődtek megbízható magyar kapcsolat iránt, így jutottak el Schumicky Andráshoz (az ÉrMe Páty Klub alapító tagjához), aki a máltai lovagrendnek is tagja. Mivel Hadi Péter (az ÉrMe Budapest Klub vezetője) a nagymarosi karitasz tevékenységében jelentős részt vállal – és mert az adományt a németek az árvíz által érintett településre szánták – az adományt e dunaparti kisváros rászoruló lakói kaphatták meg.

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

A KIK üzletlánc több módon is támogatta a magyarországi árvízkárok által érintett településeket – tudtuk meg Oláh Norberttől, a ruházati és egyéb textiltermékeket forgalmazó, német tulajdonú bolthálózat hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatójától. A cég Magyarországon 2008 óta van jelen, 60 üzletük van itt. Most összesen hat – a Duna mentén fekvő – településen, azaz Győrött, Esztergomban, Vácott, Dunaújvárosban, Mohácson és Szekszárdon található boltjaikban 15 százalék kedvezménnyel kínálták teljes termékválasztékukat a június 5–22. időszakban. „Az akciót csak az üzletek előtt, illetve bent hirdettük meg, azaz nem az volt a célunk, hogy több vevőt vonzzunk, vagy hogy a hálózatot népszerűsítsük. Kifejezetten a segítségnyújtás volt a cél; hogy segítsünk valamit annak a lakossági körnek, melyet a dunai árvízkárok közvetlenül érinthettek" – nyilatkozta az Érmeháló.hu-nak Oláh Norbert.

 

Az üzletlánc ezen kívül – akárcsak Németországban, úgy Magyarországon is – évek óta együttműködik a máltai szeretetszolgálattal. A pénztáraknál elhelyezett adománygyűjtő perselyekből hazánkban félévente gyűlik össze egy-egymillió forint – ezt a máltaiak közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz. A pénzből a KIK-boltokban lehet vásárolni ruhaneműt, háztartási kiegészítőket, melyek számos szegény otthonban nagy segítséget jelenthetnek. Legutóbb, tavaly például Győrbe jutott el az adomány fogyatékosoknak, rászoruló nagycsaládosoknak, korábban két alkalommal az észak-alföldi Tiszanána volt a célpont. Most nyáron – az árvízre való tekintettel – az egymillió forint értékű adományt Nagymaros kapta. Ezúttal az adomány természetben, egy nagy kamionnyi mennyiségű ruházat formájában közvetlenül Németországból érkezett – mondta érdeklődésünkre Oláh Norbert.

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

 

 

Akik karitatív tevékenységgel foglalkoznak, tudják, hogy nem mindig egyszerű az adományokat jól célba juttatni; előfordul, hogy az adományban részesülőknek nincs is igazán szükségük az adott segítségre, vagy más okból nem kedvező a fogadtatás. A KIK-nek is voltak már ezzel kapcsolatban kellemetlen tapasztalatai, ezért – mint Schumicky András az ÉrMeháló.hu-nak elmondta – most örültek annak, hogy a nagymarosiak hálásan fogadták és láthatóan hasznosnak találták a segítséget. „Ehhez persze kellett Hadi Péterék helyismerete és hosszú időre visszanyúló helyi karitaszmunkája. Sikernek tartom, hogy az ÉrMéhez tartozó keresztény üzletemberek segítségével valósult meg egy olyan akció, ami tényleges támogatást ad a rászorulóknak" – tette hozzá Schumicky András.

 

Érdemes megemlítenünk még Gara Mihály (a Szent László Lovagrend tagja) és Karl-Heinz Lieb (a paderborni máltaiak önkéntese) nevét, akik egész éjszaka vezetve hozták el személyesen Németországból az adományt. Az átadáson jelen volt Twickel György, a német-magyar máltai kapcsolatokért felelős német máltai rendtag is, személyesen is segítve, felügyelve a németek adományainak célba érését és szétosztását.

 

B.G. 


Ott segítettek, ahol tényleg szükség volt rá

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat