Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

A Covid-árvákat segíti hagyományos év végi gyűjtésével az ÉrMe

2021. 11. 24.

Varga László megyéspüspök, az ÉrMe Hálózat lelki vezetője, valamint az ÉrMe Hálózat vezetői jelentették be a Csillogó Szemek 2021 projekt elindulását a kaposvári sajtótájékoztatón.

 

Videóösszefoglalónk a 2021. november 23-i sajtótájékoztatóról:

 

 

 

A legfontosabb tudnivalók az ÉrMe 2021. évi jótékonysági estjéről és gyűjtéséről:

 

Dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége jelenlétében hirdették ki az ÉrtékMegőrző Hálózat (ÉrMe) Csillogó Szemek 2021 projektjének elindulását; a bejelentésre még augusztus 11-én, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus margitszigeti Családi Napján került sor. A projekt keretében a közelmúltban el is indult a gyűjtés a Covid-járvány következtében egyik vagy mindkét szülőjét elvesztett gyermekek támogatására. Az ÉrMe tagjai most az üzleti szféra általuk elérhető tagjait kívánják megnyerni, hogy csatlakozzanak a kibontakozó társadalmi szolidaritáshoz, illetve az ezt szolgáló pénzügyi alap megteremtéséhez.


Az immár húsz éve működő ÉrMe Hálózat minden esztendőben kiválaszt egy vagy több olyan ügyet, közösséget, szervezetet, amely a rászorulók egy-egy csoportját hatékonyan és fenntartható módon segíti. E kiválasztott szervezet kapja aztán az ÉrMe szokásos adventi gyűjtése és jótékonysági árverése során befolyó bevételeket.

 

A pandémia újabb és újabb hullámai során sok édesanya és édesapa is életét vesztette. Gyermekek százai maradtak utánuk, akiket gyászukban segíteni, további életükben támogatni kell. Amint a járványt is csak összefogással lehet legyőzni, az árvák érdekében is hasonlóan felelősségteljes összefogásra van szükség – ehhez kíván tehát hozzájárulni az ÉrMe idei jótékonysági gyűjtése és árverése. A szervezés során a gyűjtésnek jogi és pénzügyi keretet biztosító ÉrMe Alapítvány (Üzleti ÉrtékMegőrző Közhasznú Alapítvány) együttműködik a Regőczi István Alapítvánnyal, mely a befolyt összeget kapja majd.

 

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre, kifejezetten azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást nyújtson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány segítségével az árva gyermekek nagykorúvá válásukig, illetve tanulmányaik befejezéséig anyagi értelemben hasonló támogatásban részesülhetnek, mintha szüleik életben maradtak volna.

 

Az ÉrMe Hálózat „Csillogó Szemek 2021” projekt keretében indított gyűjtéséhez a https://csillogoszemek.hu/ oldalon lehet csatlakozni, ahol a támogatással kapcsolatos információk, lépések megtalálhatóak.

 

Az év végén a hálózat kaposvári helyi szervezete, az ÉrMe Kaposvár Klub szervez jótékonysági estet. A rendezvényt – melyet a város Szivárvány Kultúrpalotájában szerveznek 2021. december 8-án – jelenlétével megtiszteli Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

A gyűjtés és jótékonysági est fővédnöki tisztét Illés Fanni paralimpiai bajnok vállalta. Védnökként és házigazdaként jelen lesznek Szita Károly polgármester, valamint Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke, az ÉrMe Hálózat lelki vezetője is. Egyetértve és támogatva a célt, védnökséget vállalt: Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát, Eperjes Károly színművész, valamint a Paralimpiai Bajnokok Klubja, melynek elnöke: Becsey János.

 

A Covid-árvákat segíti hagyományos év végi gyűjtésével az ÉrMe

 

Az ÉrMe kaposvári sajtótájékoztatójának résztvevői (balról jobbra): Tóth József, az ÉrMe Alapítvány kuratóriumi elnöke, Varga László megyéspüspök, az ÉrMe Hálózat lelki vezetője, Schumicky György, az ÉrMe Hálózat elnöke, Molnár Attila, az ÉrMe Kaposvár Klub vezetője

 

 

Az ÉrMe szeretettel vár mindenkit a jótékonysági estre, aki felelősséget érez a járvány miatt árván maradt gyerekekért, és lehetősége van arra, hogy ezt pénzügyi támogatással is kifejezze. A gyűjtéshez természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem tudnak elmenni a december 8-i kaposvári eseményre.

 

További információ >> https://csillogoszemek.hu/

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem