Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

A négy árverési cél az ÉrMe Üzleti Hálózat 2011. december 7-i árverésén

  • Közösségi Állásbörze
  • Akik számára nincs hely a világban – halálos beteg kisbabák, édesanyjuk és családjuk segítése
  • Személyes segítség mélyszegénységben élő vidéki családoknak
  • Az épülő pátyi templom kovácsoltvas kertkapuja

 

Az árverési célok részletesebb ismertetése:

 

V. ÉRME KÖZÖSSÉGI ÁLLÁSBÖRZE (ajánló: az ÉrMe HR Műhely)

 

Az ÉrMe Közösségi Állásbörzék fókuszában a „közösségiség" áll, abból kiindulva, hogy egy aktív álláskereső számos állás lehetőséggel találkozik, ami „nem neki való", de mégis eljut hozzá a hír valamilyen informális csatornán. Amennyiben ezeket a lehetőségeket mindenki megosztja másokkal, úgy mindannyian nagyobb valószínűséggel jutnak testhezálló munkalehetőséghez. Az állásbörzék célja, hogy a keresztény köreinkben fellelhető állásajánlatok színre kerüljenek, a munkavállalók pedig részben az adatbázisba való jelentkezéssel, részben a börzén való személyes részvétellel javíthassák elhelyezkedési esélyeiket. Mind a keresleti, mind a kínálati oldal értékorientált volta biztosítja a közös nevezőt a leendő munkavállaló és munkáltató között. Ráadásul a személyes ismeretségekkel, ajánlásokkal is alátámasztott állásközvetítés mindkét fél számára eredményesebb, mint a hagyományos, személytelen forma. Az állásbörzére meghívottak a rendezvény keretében csoportos beszélgetéseken, műhelymunkákon is részt vehetnek, ahol az ÉrMe HR-szakemberei vezetésével közösen próbálnak megoldásokat találni az álláskereséssel kapcsolatos tipikus problémákra. Az árverésen az V. ÉrMe Közösségi Állásbörze technikai lebonyolításának anyagi hátterére kér támogatást a HR Műhely.

 

AKIK SZÁMÁRA NINCS HELY A VILÁGBAN – HALÁLOS BETEG KISBABÁK, ÉDESANYJUK ÉS CSALÁDJUK SEGÍTÉSE (ajánló: budapesti ÉrMe Klub)

 

Részlet egy édesanya vallomásából: „A mai világ szemében nem lett volna joga megszületni és életében alig akadt számára egy talpalatnyi hely ezen a földön. Mert a beteg baba Magyarországon nem születhet meg, mert az maga a borzalom, a sajnálat; öld meg, akkor jó vagy. A mi gyermekünk kicsiny helyet birtokolt, néhány ember szívét, de azt mérhetetlen életerővel tette. Nem járt a levegőn, nem tudott cumival enni, talán, ha fél négyzetméteren élt, mégis felforgatta maga körül a világot..." Részlet egy másik édesanya vallomásából: „Az emberi magzatok annyi segítséget sem kapnak a sorsukat eldöntő beavatkozás során, mint egy kutya, mikor elaltatják... Amikor szembesültem a lehetőségekkel, elköszöntem az orvostól, és mérhetetlenül megkönnyebbülve mentem haza. Nem veszem el a gyermekem életét, aki hozzám jött és engem választott." Az árverésen egy alapítvány elindításához kérnek segítséget, amely az ilyen helyzetekkel küszködő családoknak nyújt lelki és szakmai támogatást.

 

SZEMÉLYES SEGÍTSÉG MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ VIDÉKI CSALÁDOKNAK (ajánló: kaposvári ÉrMe-barátok)

 

Somogy megyei hátrányos helyzetű kistérségeiben élnek azok a kilátástalan helyzetben élő családok, amelyeknek sokszor a mindennapi élelemre sincs elegendő pénzük. A 2010 decemberében alapított Mélyben és Reményben Alapítványt jelenleg 15, önhibáján kívül mélyszegénységben élő (9 magyar és 7 roma) családot támogat. Önkéntesei személyes figyelmet fordítanak rájuk. Nem segélyt osztanak, hanem abban szeretnénk segíteni, hogy a családok saját energiáikat is mozgósítva anyagi és mentális értelemben is talpon tudjanak maradni. Az alapítvány élelmiszercsomagokkal, ruhával, bútorral, háztartási gépekkel, játékkal támogatja a családokat. A krízisbe került támogatottakat egyéni beszélgetéssel mentálhigiénés szakember segíti. Jogi probléma esetén ügyvédi segítséget kérhetnek. Tavasszal vetőmagot kaptak azok a családok, amelyek képesek a házukhoz tartozó földterület megművelésére. 2011 szeptemberétől a leghátrányosabb helyzetű 3 család gyermekeinek tanulását otthoni felzárkóztató foglalkozással segíti az alapítvány, és segít megteremteni az otthoni tanulás feltételeit is (asztal, szék, lámpa), hogy ezáltal „az otthon részévé váljon" a tanulás.

 

AZ ÉPÜLŐ PÁTYI TEMPLOM KOVÁCSOLTVAS KERTKAPUJA (ajánló: a pátyi ÉrMe Klub és az ÉrMe Szakember Klub)

 

Az épülő pátyi Szent Imre katolikus templomot nemcsak a pátyi ÉrMe Klub tagjai tekintik szívügyüknek, de évek óta támogatja az ÉrMéhez kötődő tágabb közösség is: az árveréseken gyűjtött pénzzel, egyedi személyes és céges adományokkal, díjmentes munkával, szakértelemmel. A templom közösségi üggyé vált a településen – egy olyan faluban, ahol korábban katolikus templom sem volt. Korábban a templomkapu díszes bronz domborműveinek elkészítését, majd a fa kapuszerkezet elkészíttetését segítette az ÉrMe az árveréseken, ezúttal a kovácsoltvas kertkapuhoz kérnek támogatást a pátyiak. A kivitelezésben az ÉrMe Szakember Klub tagjai (illetve a gödi piarista szakiskola diákjai) is részt vesznek majd, és ez még szélesebb érmés kör közös ügyévé teszi a templom felépülését. 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem