Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Állami érdemrendet kapott Ugron Imre

2022. 04. 27.

A Szuverén Máltai Lovagrend leköszönő budapesti nagykövetével az ÉrMe Hálózat is jó kapcsolatokat ápolt.

 

A Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozta Áder János köztársasági elnök Ugron Imrének, diplomáciai és karitatív tevékenységének elismeréseként. A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a Szuverén Máltai Lovagrend hat év szolgálat után leköszönő nagykövetének 2022. április 26-án – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján.

 

Mint a tudósításból kiderül, Ugron Imre 2016 és 2022 között szolgált a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagyköveteként. A kitüntetést a Magyarország és a lovagrend közötti kapcsolatokat előmozdító tevékenységéért, valamint az elesettek, a betegek és a rászorulók önzetlen szolgálatáért kapta az államfőtől, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztése nyomán.


A megbízatása lejártával a tisztségéről leköszönő Ugron Imre a kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől vehette át a tiszteletére rendezett eseményen a Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti országos központjában. Az átadó és búcsúztató ünnepségen részt vett Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, több Magyarországra akkreditált nagykövet, valamint a Máltai Lovagrend és a Máltai Szeretetszolgálat képviselői, köztük Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Győri-Dani Lajos, a karitatív szervezet ügyvezető alelnöke és Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke.

 

Állami érdemrendet kapott Ugron Imre

 

 

Ugron Imrével az ÉrMe Hálózat is jó kapcsolatokat ápol: a libanoni rászorulók megsegítése érdekében indított 2020. évi adventi jótékonysági ÉrMe-gyűjtés kapcsán is együttműködtünk a nagykövet úrral, továbbá a jelenleg is futó – a Kárpátalján az ukrajnai háborús helyzetben segítő máltaiak munkáját támogató – projektünk ügyében is folytatódik az információcsere, a jó kapcsolat.


Gratulálunk a kitüntetéshez, valamint Ugron Imre úr hat évi értékes nagyköveti szolgálatához!

 

 

(Forrás: MMSZSZ

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem