Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Digitális hátterű adománykártya bevezetését tervezik Kárpátalján

2022. 03. 24.

Családonként lehet a kártyát igényelni; követhető és igazságos lehet így a segélyezés.

 

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) nemcsak a háborús övezetből menekülők, hanem a a kárpátaljai lakosság körében is támogatja a rászorulókat, és nemcsak az azonnali segítségnyújtásra, hanem a hosszabb távú segítségre is berendezkedik – mondta Makuk János, a szervezet elnöke a 2022. március 22-én tartott sajtótájékoztatón, melyről a karpataljalap.net közölt tudósítást. „A BJMSZ más segélyszervezetekkel és az önkormányzattal összefogva egy átlátható, kiegyenlített segélyezési rendszert dolgoz ki” – tette hozzá.

 

Mivel a kárpátaljai régión belül legalább öt nagy segélyszervezet van jelen, amelyek mind adományt is osztanak a lakosságnak, ezért a BJMSZ közös adatbázison alapuló, adománykártyás, digitális hátterű rendszer bevezetését javasolta. A Beregszász önkormányzatával közösen létrejövő programban az alapadatok megadásával családonként plasztikkártyákat állítanak majd ki, amellyel követhetővé és átláthatóvá válik a segélyezés. A csomagok átvételére a regisztráció elvégzése után gyűjtőpontokon lesz lehetőség – ismertette az elképzelést Makuk János. Hozzáfűzte: a térség e szociális ellátást segítő humanitárius programja a Beregszászi Kistérség Önkormányzata és az itt dolgozó segélyszervezetek együttműködésével valósulhat meg. „Együttműködő partnereink nagyon fontosak számunkra, hiszen nélkülük mi sem tudnánk végezni azt a szolgálatot, amelyre vállalkoztunk” – erősítette meg az elnök.

 

Digitális hátterű adománykártya bevezetését tervezik Kárpátalján

 

Makuk János beszélt az elmúlt hetekben végzett jótékonysági munkájukról is. A segélyszállítmányok folyamatosan érkeznek különböző szervezetektől, nagyrészt a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A sajtótájékoztató napjáig 81 szállítmányt fogadott a BJMSZ, melyeknek a leltárazását, átcsomagolását önkénteseik folyamatosan végzik. A menekülteknek és menekülteket ellátó intézményeknek Kárpátalja területén matracokat, ágyakat, élelmiszert, higiéniai termékeket és gyógyszereket juttattak el, többek között Beregszász, Ungvár, Szolyva, Kőrösmező, Huszt, Beregdéda, Palágykomoróc, Kisszelmenc települáésekre – olvasható a tudósításban.

 

 

EMLÉKEZTETŐ: Az ÉrMe Hálózat a BJMSZ munkájának támogatásával járul hozzá a válsághelyzet enyhítéséhez, a rászorulók megsegítéséhez.

 

Gyűjtésünkhöz itt lehet csatlakozni >> https://ermehalo.hu/menekultek-megsegitese.html

 

Ha érdekli támogató munkánk, ezt is érdemes elolvasni >> https://ermehalo.hu/nemcsak-a-menekulteket,-a-karpataljan-maradokat-is-tamogatjuk.html

 

 

(Kép forrása: karpataljalap.net)

 

 

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem