Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Európai Erasmus-program a fiatalok vállalkozói szellemének fejlesztéséért

2017. 12. 27.

Magyarországról az ÉrMe és a NapraForgó vesz részt a „nem formális oktatási és képzési programban".

 

A „Youth for Entrepreneurship and Business Ethics" – magyarul: Fiatalok a vállalkozásért és az üzleti etikáért – elnevezésű kutatási projekt az Erasmus Ügynökség támogatásával indult, célja pedig az, hogy a fiatalok vállalkozói készségeinek oktatását és szociális vállalkozói szellemét előmozdítsa. Ez utóbbin a fiatalok üzleti életben és társadalomban való aktív állampolgári szerepvállalásának segítését kell értenünk. A projektet nyolc európai partnerrel együttműködve a Bund Katholischer Unternehmer e.V. (a németországi katolikus vállalkozók szövetsége) irányítja, amely a Christian Business Executives nonprofit szervezete. Magyarországon a keresztény vállalkozók és cégvezetők ÉrMe Hálózatát működtető ÉrMe Alapítvány, valamint a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci integrációjáért dolgozó Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. kapcsolódik a projekthez.


A fiatalok vállalkozói szellemének előmozdítását úgynevezett nem formális tanulási lehetőségek biztosításával szeretnék elérni, amelyek elősegítik a vállalkozói kezdeményező képesség és a vezetői készségek kialakítását és fejlesztését, az üzleti etikában való jártasság elsajátítását, illetve az üzleti vezetés etikai dimenzióinak képviseletét a „magas szinten versenyképes szociális piacgazdaságban" (a Lisszaboni egyezményben megfogalmazott kifejezés).


A projekt keretében meghirdetett nem formális oktatási és képzési program jól kiegészíti az egyetemi tanulmányokat, gyakornoki programokat és a fiatal szakemberek továbbképzését. A program a „szociális piacgazdaság" koncepcióját veszi alapul, és kulturális változásokat kíván előidézni az üzleti etika modern felfogása tekintetében. A partnerek nyári iskolákat szerveznek a tanulók számára, az etikus üzleti oktatás és a szociális piacgazdaság intellektuális alapjaival ismerkednek, továbbá közvélemény-kutatásokat végeznek a tanulók és vállalati vezetők között.


A projekt irányításáért a Bund Katholischer Unternehmer e.V. (Németország) felelős. További partnerek a Center for Corporate Citizenship (Németország), CONFORM-Consulenza (Olaszország), Christian Union of Business Executives (Vállalatvezetők Nemzetközi Keresztény Uniója) UCID (Olaszország), ÉrMe (Magyarország), Napra Forgó (Magyarország), Social Academy (Szociális Akadémia) (Szlovénia), The Union of Christian Business Executives of Slovenia (a Szlovéniai Keresztény Vállalatvezetők Uniója) (ZKPS) és a belga ADIC. A projekt 2018 augusztusáig tart.

 

További információk a projekt weboldalán érhetők el: www.yebe.eu.
Kérdésekkel Markus Warode projektmenedzserhez lehet fordulni a warode[kukac]bku.de email-címen.

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat