Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Nemzetközi díjat nyert képzésen vehetnek részt a KETEG-re jelentkezők

2018. 03. 12.

Szeptemberben indul az új évfolyam, jelentkezni már most lehet.

 

Ismét lehet jelentkezni a KETEG (Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban) posztgraduális levelező képzésre, amely tavaly magas szintű elismerést kapott a Vatikánban. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 2018 szeptemberétől indul az új évfolyam; a cél – akárcsak a korábbi években – olyan szakemberek képzése, akik a keresztény gazdasági szemléletet a filozófia, a teológia és más társadalomtudományok tükrében szeretnék elsajátítani, s a mindennapokban alkalmazható tudást szerezni.

 

Nemzetközi díjat nyert képzésen vehetnek részt  a KETEG-re jelentkezők

 

A KETEG képzés és misszió az Expanded Reason Awards nemzetközi pályázaton nyert első díjat „tanítás" kategóriában 2017 szeptemberében – 367 pályázó és 30 ország közül. A pályázatot a Joseph Ratzinger Vatican Alapítvány és a madridi Francisco de Vitoria Egyetem írta ki, a nyertesek a díjátadó másnapján Ferenc pápával is találkozhattak. A díj XVI. Benedek pápa kezdeményezése nyomán született: olyan képzési, kutatási programokat részesít elismerésben, amelyek egy konkrét szakmai terület szűken vett értelmezése helyett egy tágabb értelemre (expanded reason) támaszkodnak, vagyis ahol a diszciplína magába foglalja az emberről és a tudományterület végső céljáról szóló kérdések tárgyalását is.

 

„Azért választottuk dr. Baritz Sarolta Laura nővér munkáját, mert meggyőződésünk: rendkívül hasznos kiindulópont lehet ahhoz, hogy az Egyház társadalmi tanításán nyugvó értékelvek érvényre juthassanak a modern kultúrában. Laura nővér pályázata nagyon jó szemszögből közelíti meg a témát, rendszerezett, következetes, átlátható és magával ragadó. Tökéletesen alkalmas arra, hogy párbeszédet teremtsen az egyetemi kutatók, illetve a gazdasági és társadalmi világ szereplői között" – összegezte a zsűri értékelését Federico Lombardi, a Ratzinger Alapítvány elnöke egy lapinterjúban.

 

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 2013. óta folyó képzésen már négy évfolyam vett részt, és a végzett hallgatók tapasztalatai szerint a gazdasági életben is hasznosítható tudást lehet itt elsajátítani. Egyes öregdiákok ma már maguk is részt vesznek a képzés mögött álló KETEG Alapítvány missziójában, a keresztény vállalkozókat és cégvezetőket tömörítő ÉrMe Hálózat pedig a kezdetektől aktívan hozzájárul a képzés és a kapcsolódó rendezvények sikeres lebonyolításához.

 

A képzés oktatóinak listáján országos szinten elismert professzorok találhatók a filozófia, a teológia, a közgazdaságtan, a jogtudomány, a politika és számos egyéb társadalomtudomány területéről.

 

A képzés három fő tantárgyblokkból épül fel. A filozófiai-teológiai ismeretek mellett társadalomtudományi és közgazdaságtani ismereteket sajátíthatnak el a hallgatók. (Mintataterv ITT elérhető.)

 

 

Jelentkezzen Ön is, ha szeretné megtudni, mi a küldetése
egy mai keresztény szakembernek a gazdaságban és a társadalomban!

 

Jelentkezési határidő: 2018. április 27.

 

 

További információk:

https://www.keteg.hu/oldal/jelentkezes
info.keteg[kukac]gmail.com

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat