Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Perger Gyulát választották az Ecclesia Szövetkezet elnökévé

2022. 05. 25.

Fejleszti a könyvkiadást, felújítja boltját a patinás egyházi vállalkozás.

 

Az idén 71 esztendeje alapított Ecclesia Szövetkezet május 24-én tartotta ötévente esedékes tisztújító közgyűlését Budapesten, melyen új vezetőséget választottak – adja hírül a Magyar Kurír hírportál.


Az Ecclesia Szövetkezet, amelynek célja, hogy a katolikus papok és plébániák, egyházmegyék megbízható forrásból jussanak hozzá a templomi felszerelésekhez, kegytárgyakhoz, imakönyvekhez, mára e területen az egyik legnagyobb múlttal rendelkező cégnek tekinthető. A klasszikus feladatok mellett újakkal is bővült a szövetkezet palettája: külföldi partnerek termékeit értékesíti, webáruházat működtet.

 

Mint a cikk emlékeztet, a közgyűlés ötévente választja meg a szövetkezet vezetőségét. Május 24-én a tagság régi és új tisztségviselőket tüntetett ki bizalmával: az igazgatóság soraiban megerősítést nyert Horváth Zoltán István protonotárius, kanonokok, esperes, plébános; Hulitka Róbert plébános; Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője; valamint Török Csaba címzetes prépost, plébániai kormányzó, a szövetkezet korábbi elnöke. Új tagként igazgatósági megbízatást nyert Bárány Béla protonotárius, kanonok, plébános; Barta Tibor plébános és Várhelyi Tamás plébános

.

A közgyűlés az igazgatóság új elnökéül Perger Gyula kőszegi plébánost, a szombathelyi Szily János Látogatóközpont igazgatóját választotta meg.

 

Perger Gyulát választották az Ecclesia Szövetkezet elnökévé

 

A felügyelőbizottság elnökének Kertész Péter pápai káplánt, kanonokot, plébánost, tagjainak pedig Kovács Zoltán protonotáriust, kanonokot, szemináriumi rektort és Lak Gábor káplánt választották meg.

 

A szövetkezet életében most megkezdődő ötéves ciklus kihívásai között szerepel a könyvkiadás fejlesztése, a hitoktatási segédanyagok megjelentetése, valamint a patinás V. kerületi bolt (Városház utca 1.) belső felújítása, egyszersmind a gyártási kapacitások bővítése.

 

A szövetkezeti forma az egyének, egyes egyházi intézmények összefogására épül – olvasható a tudósításban. Az Ecclesia új vezetősége ebben a szellemben akarja folytatni az elődök által megkezdett munkát: Ecclesia – az egész Egyházért.

 

Forrás: Ecclesia Szövetkezet, Magyar Kurír

Kép: Szily János Látogatóközpont

 

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem