Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

A Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak II. Találkozója

Keresztény vállalkozóknak és vezetőknek - ÉrMe Vác Klub.

A vállalkozók és üzleti vezetők nehéz, mindennapi feladatvállalásához kíván hozzájárulni konferenciánk/találkozónk, iránymutatással, a vállalkozói létről, nehézségekről szóló előadásokkal, a közösségteremtés folytatásával (2018-ban volt az első találkozó).
Együtt lenni 2 évente, így most is. Fontosnak tartjuk.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mottó: Törekedve a jóra!

Szervező: ÉrMe Vác Klub

 

A találkozó időpontja: 2022. október 13., csütörtök; az egész napos program 10.20 órától kezdődik, a helyszíni regisztrációval.

A találkozó helyszíne: Vác, Schuszter Konstantin tér 1-5., Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Szent II. János Pál terem

Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez ezen az oldalon, ahol a részletes program is elérhető: https://kereszteny.vallalkozo.gerardus.hu/regisztracio.html

A részvétel feltétele továbbá az egy főre jutó önköltségi rész, adomány (13.170 Ft) előzetes befizetése.

 

Jótékonysági céllal helyszíni gyűjtést is terveznek; a befolyt adományokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány (most induló) Tanulmányi Ösztöndíjalapjának fogják átadni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy készüljenek fel erre is, és lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a jó ügyet.

 

A találkozó közösségi oldala: https://www.facebook.com/VEHMKVT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

„Az ÉrMe célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek közé, akiknek az üzleti életben is fontosak keresztény alapértékek” – utal az ÉrMe Hálózat Statútumában foglaltakra Szente Balázs, a találkozót szervező ÉrMe Vác Klub ügyvivője, a hálózat alelnöke. Mint hozzáteszi, a klub már évek óta törekszik erre a „hálószövésre” – az egyházmegye hasonló közösségeivel kapcsolatot, együttműködési lehetőségeket keresve –, folyamatot szeretnénk létrehozni.

 

Szentírási rész: Mt 18,20
"18 Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva.
A közös ima.
19 Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. 20 Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

 

Törekedve a jóra - 2022. október 13-án lesz a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak II. Találkozója

 

A találkozón elhangzó gondolatok a keresztény vállalkozások alapértékei köré szerveződnek; a vezérfonalat az előadásblokkok címei: a Szolidaritás, a Mértékletesség, az Igazságosság és a Szubszidiaritás adják – 12 előadó gondolatin keresztül.

 

A találkozó egy dinamikus „networking” résszel kezdődik, majd a rendezvény fővédnöke Marton Zsolt váci megyéspüspök – mond rövid bevezetőt, ad iránymutatást. Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök – az ÉrMe Vác Klub tiszteletbeli tagja – az üzleti életben érvényesíthető szolidaritási szempontokról fog beszélni. Hasonló témakörben osztja meg gondolatait Schumicky György, az ÉrMe Hálózat elnöke a szervezet jelmondatából kiindulva: „Az üzlet több, mint profit” – fog arról beszélni, miként sikerült a 2000-es alapítás óta forrásként, kovászként jelen lenni, hatást gyakorolni.

 

A Váci Egyházmegye területén élő vállalkozók is szót kapnak a találkozón: Ficsor Árpád a sajtkészítés mesterségéről (Dunakeszi, Parasztsajt Farm), Mihály Gábor a profittermelésről és a vállalkozás céljáról (Nagymaros, Hód Csoport), dr. Gondi Ferenc a környezetszennyezésekről és a teremtett világ védelméről (BGT Hungária Kft.) beszél.

Ezek után a látókört szélesítő előadások következnek dr. Baritz Laura Sarolta OP (boldogság és közjó), Szilika-Iván Emőke (értelemmel teli munka és vállalkozás), valamint dr. Dejcsics Konrád OSB (kultúra és felelősségvállalás) részéről.

A záróblokkban Huff Zsolt (a MOL Csoport termelési igazgatója) beszél a szervezetátalakítás emberi oldalával kapcsolatos tapasztalatairól, Vibling Géza (a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények igazgatóhelyettese) a szociális munkáról, Huszár Attila (a Számtel-Plusz Kft. ügyvezető igazgatója) pedig a hit és az értelem jelentőségéről, a vállalkozásban. A program szentmisével zárul, melyet Marton Zsolt megyéspüspök celebrál.


Itt megtekintheti az "Előadók – témaív" c. video-t! [40sec]

 

 

„Ha a Váci Egyházmegyében bárkinek vezető vagy vállalkozó ismerőse van, kérjük, ossza meg vele az esemény hírét, illetve a regisztrációs linket. Úgy gondoljuk, a részvétel kiváló lehetőség mindenkinek a látókör bővítésére, a lelki fejlődésre és a kapcsolatépítésre” – teszi hozzá Szente Balázs a szervezők nevében.

BGA

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem