Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

„Az üzleti vezetés nem szakma, hanem hivatás”

2017. 01. 29.

Konferenciával zárult a hároméves Értékek Értéke Program.

 

2017. január 28-án, szombaton került sor a 2014-2016-os időszakot átfogó Értékek Értéke Program (ÉÉP) zárórendezvényére a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Práter utcai épületében. Az eseményen a több mint 150 fős hallgatóság megismerkedhetett az elmúlt három év hazai és nemzetközi tapasztalataival, az ÉÉP céljainak megvalósításával és a folytatással kapcsolatos elképzelésekkel.


A konferencia keretében az előzetesen jelentkezők ünnepélyesen letették az Etikus üzleti vezető esküjét, ezzel is jelezve, hogy vállalkozókként a közjó előmozdítását tekintik hivatásuk lényegének és tevékenységükben az esküben megfogalmazott alapelveket tekintik iránymutatónak.


A konferencia résztvevőit a házigazda dr. Prószéky Gábor, egyetemi tanár (PPKE ITK), majd Batovszki István, a Keresztény Értékmegőrző Egyesület elnöke köszöntötte. A programot végig támogató Konrad-Adenauer-Stiftung nevében Bauer Bence többek közt arról beszélt, hogy a KAS miért tartja fontosnak egy értékrendalapú európai öntudat kialakítását.


Dr. Száz János a Corvinus egyetem professzora bemutatta, hogy milyen lehetőség van az egyetemen az ÉÉP gondolatok átadására: „A profit nem cél, hanem eszköz, az üzletvezetés nem szakma, hanem hivatás!"  Előadásában feltárta a valós helyzetet; meglátása szerint az etikai elvek átadását nem lehet a felsőoktatásban elkezdeni, de a szakkollégiumok területén van lehetőség az ÉÉP-gondolatok közvetítésére, megvitatására.


Bojta János, programigazgató képekkel illusztrált beszámolója az elmúlt három év közösségszervező programjait összegezte. Ezt követően Kiss Ulrich jezsuita szerzetes (Management by Jesus), Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese és Bojta János panelbeszélgetés keretében cseréltek eszmét arról, hogy mi a sajtó szerepe az etikus gazdaság kialakításában. Körüljárták az ehhez hasonló programok népszerűsítésének a nehézségeit és az üzenetek eljuttatásának a lehetőségeire keresték a válaszokat (a beszélgetést Csébfalvi János moderálta).


Felszólalt Tóth József, az ÉrMe Alapítvány elnöke is, aki az ÉrMe Üzleti Hálózat céljainak, szervezeteinek bemutatását követően az hálózat hazai és nemzetközi megjelenéseit taglalta.


Somody Imre közgazdász, a Centrál kávéház tulajdonosa) „...és mégis marad valami hiányérzet..." című előadásában arról vallott, hogyan és milyen sikerek és kudarcok késztették élete újraértékelésére és értékrendje megváltoztatására. Pál Feri atya A morális intelligencia szerepe a cégvezetés és a család egyensúlyában című előadásában mentálhigiénés szakemberként hívta fel a hallgatók figyelmét a keletkező feszültségekre, konfliktusokra, az „egymásnak feszülő igazságokra" és az ezekből adódó problémák megoldásaira.


Záró gondolatként Bojta János felhívta a figyelmet a személyes felelősségre, a keresztény értékek mentén történő etikus üzleti magatartásra, és az elsajátított alapelvek gyakorlati alkalmazásának fontosságára.


A helyszínen kapott visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a résztvevők olyan lelki-szellemi útravalóval gazdagodtak, amelyet napi munkájukban, a civil mozgalmakban végzett tevékenységükben, sőt magánéletükben is kamatoztathatnak.

 

A Katolikus Rádió tudósítását a rendezvényről itt lehet meghallgatni >> 

 

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat