Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Hasznos előadások a társadalmi hatásmérésről a THBE konferenciáján

2018. 10. 15.

Közép-Kelet Európában egyedülálló befektetési alap jött létre a társadalmilag hasznos befektetések támogatására.

 

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének (THBE) idei legfontosabb eseménye volt a Mérd, ami számít címmel megrendezett tanácskozás szeptember 27-én, Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A „III. Hungarian Impact Day" fővédnökségét Áder János köztársasági elnök vállalta. A nap folyamán külföldi és hazai befektetők, alapkezelők vitatták meg a társadalmilag hasznos befektetési iparág aktuális kérdéseit, a fejlődés irányait és lehetőségeit – derül ki a THBE hírleveléből. Hasznos előadások hangzottak el a társadalmi hatásmérés témakörében is, melyeknek prezentációi a szervezet honlapján megtalálhatók. Nyolc társadalmi vállalkozás három-három perces bemutatkozása nyújtott betekintést a résztvevőknek, hogy mit is jelent ilyen vállalkozást vezetni. A rendezvényen az ÉrMe Hálózat – a THBE tagszervezete – is képviseltette magát.


Hasznos előadások a társadalmi hatásmérésről a THBE konferenciáján

 

A konferencia keretében Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója, Eszter Elemér, a THBE elnöke és az Európai Beruházási Alap (EIF) képviseletében Cyril Gouiffes indította útjára azt a Közép-Kelet Európában egyedülálló befektetési alapot, amely működésében a társadalmilag hasznos befektetéseket támogatja. Az alapkezelő és a felállítandó alap küldetése, hogy erősítse a vállalkozások által elérhető társadalmi hatásokat azáltal, hogy forrásokat és szakmai támogatást biztosít azon cégeknek, amelyek amellett, hogy pénzügyi szempontból eredményesen, nyereségesen működnek, társadalmi és környezetvédelmi kihívásokra igyekeznek válaszokat találni újszerű, innovatív megoldásaikon keresztül – olvasható a hírlevélben. 

 

Mint ugyanitt megtudjuk, a Social Impact Fund keretében két tőkealap (Impact Ventures Alapok) jön létre, az üzleti terv projektszinten 17 %-os, illetve 25 %-os elvárt hozammal számol. A két alap összesen 6,25 milliárd forint tőkebefektetéssel indul. A legnagyobb befektető EIF mellett az MFB Invest Zrt. összesen 2,5 milliárd forintot biztosít, részesedése alaponként 39,5 százalék. Az alapkezelői feladatokat az IMPACT Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. látja el.

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat