Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Mire kell figyelnünk az 1%-os rendelkezésnél?

2012. 05. 13.

A Civil Partner Kft. néhány fontos apróságra is felhívja a figyelmet.

Május 21-ig rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról. Az Érmeháló.hu Borka Balázst, az egyszázalékos kampányokban tízéves tapasztalattal rendelkező Civil Partner Kft. ügyvezetőjét kérdezte: mire érdemes odafigyelni a felajánláskor?

 

Aki rendelkezik összevont adóalapba tartozó jövedelenmel (munkabér, megbízási díj, költségtérítés, egyéni vállalkozói kivét, őstermelői jövedelem, bizonyos külföldről kapott jövedelmek), felajánlhatja a ténylegesen megfizetett személyi jövedelemadójának kétszer 1%-át.  „A hangsúly a ténylegesen megfizetett adón van: azaz az adókedvezmények levonása után maradó, és az időben megfizetett adóból lehet csak felajánlani a kétszer 1%-ot" - mondja Borka Balázs.

 

A szakember ezen felül néhány apróságra is felhívja figyelmünket: „Ha már beadtuk az adóbevallásunkat, de nem rendelkeztünk az 1%-ról, akkor sincs baj. Akár közvetlenül is leadhatjuk vagy beküldhetjük az adóhivatal bármely ügyfélszolgálatára a rendelkezést tartalmazó borítékot, május 21-ig. Sőt, ha van ügyfélkapunk, az adóbevallásunktól függetlenül is beküldhetjük a rendelkezésünket egy külön erre rendszeresített elektronikus űrlapon."


A Civil Partner Kft. tíz éve foglakozik az 1%-gyűjtés témakörével, ez idő alatt sok százmillió forint bevételnövekedést ért el nonprofit szervezet ügyfelei javára. A cég a stratégiai tervezéstől a kampánytervezésen és megvalósításon át az eredmény elemzéséig komplex szolgáltatást nyújt az 1% témakörében.

 Most egyszerűbben rendelkezhet! - A Civil Partner Kft. tanácsai az 1%-ról rendelkezőknek


1. Figyeljünk a határidőre!
Május 21-ig (munkáltatónál május 11-ig) lehet beküldeni/leadni az 1%-os nyilatkozatot, az adóbevallás részeként vagy önállóan.


2. Ne legyen adótartozásunk!
Csak az rendelkezhet adója 1%-áról, aki határidőre megfizette esetleges adótartozását. Ennek határideje idén május 21.

 

3. Figyeljünk a helyes szervezeti adószám, illetve egyházi (vagy a kiemelt költségvetési előirányzati) technikai szám beírására!
A szervezet nevének beírása nem kötelező.

 

4. Aláírás, kísérő jegyzék
Ha munkahelyen adjuk le 1%-os rendelkezéseinket, ne hagyjuk le a borítékról saját adóazonosító jelünket, valamint a lezáráson átnyúló aláírásunkat, illetve ne felejtsük el aláírni a munkáltatónál a leadást igazoló kísérő jegyzéket! 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat