Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Szeptember 13-án Miskolcra költözik a Katolikus Társadalmi Napok

2014. 05. 24.

Az ÉrMe Üzleti Hálózat keresi a kapcsolatot helyi keresztény vállalkozókkal, cégvezetőkkel.

 

A tavaly szeptemberi nagy sikerű budapesti rendezvény után – melyen a vártnál jóval többen, mintegy 18 ezren vettek részt – idén ősszel Miskolcon szervezik a Katolikus Társadalmi Napok következő rendezvényét.

 

Erről dr. Veres András, a püspöki kar Caritas in Veritate Bizottságának elnöke már februárban nyilatkozott az ÉrMehálónak: „A Püspöki Konferencia tagjaiban egyértelmű a szándék, hogy legyen folytatás. Eldőlt, hogy minden harmadik évben legyen ilyen országos jelentőségű, nagyobb szabású esemény, a köztes években pedig valamelyik hazai városunkban egy-egy napos rendezvényre kerüljön sor. Most, 2014 szeptemberében Miskolcon lesz ilyen nap, 2015-ben pedig valószínűleg egy dunántúli helyszínen. Mindenhol igyekszünk olyan témakört a középpontba állítani, ami az Egyház társadalmi tanítása szempontjából is fontos, és az adott térségben különös jelentősége van. Miskolcon például – ismerve Észak-Kelet-Magyarország szociális problémáit – kiemelten fontos, hogy a rászorulókkal való szolidaritást kifejezzük és reményt adjunk az embereknek."


Ennek megfelelően 2014. szeptember 13-án Miskolcon, a Szent István téren várják kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, családi játékok az érdeklődőket.

 

Szeptember 13-án Miskolcra költözik a Katolikus Társadalmi Napok

 

„A rendezvény célja katolikus módon megszólítani a városlakókat és vidékről érkezőket, megismertetve velük főbb szociális, oktatási és nevelési programjainkat, amelyekkel a hétköznapok során képviseljük a Katolikus Egyház tanítását. Izgalmas előadásokat, érdekes kerekasztal-beszélgetéseket, neves fellépőket szervezünk egymás mellé, hogy eljusson az üzenet azokhoz is, akik nem templomban és egyházi médián szocializálódtak" – idézi a Katolikus Társadalmi Napok honlapján  megjelent sajtóközlemény dr. Orosz Atanázt, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarcháját.

 

Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye segédpüspöke és érseki helynöke szerint a rendezvénnyel azt szeretnék megmutatni, hogy a Katolikus Egyház különböző szociális, karitatív, kulturális vagy éppen oktatási intézményein keresztül hogyan jelenik meg a világban Jézus szeretete. Az Ő szeretetének legjellemzőbb vonása, hogy „nem megy el részvét nélkül semmiféle ínség mellett".

 

A kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon, koncerteken a régiót képviselő fellépők mellett, viszontláthatjuk majd a budapesti Kattárs néhány sikeres előadóját is. A kitelepült sátrakban pedig a régió katolikus társadalmat szolgáló szervezetei mutatkoznak be interaktív programokkal, emellett ifjúsági és gyerekprogramok várják az érdeklődőket egész nap.

 

A rendezvényt megelőző nap délutánján, szeptember 12-én a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola és a Miskolci Egyetem minikonferenciát szervez, amelynek témája a gazdaság és az oktatás lesz.

 

Szeptember 13-án Miskolcra költözik a Katolikus Társadalmi Napok

 

A rendezvény lebonyolítását és szervezését – akárcsak a 2013. szeptemberi háromnapos budapesti rendezvény esetében – a keresztény vállalkozókat és üzletembereket tömörítő ÉrMe Üzleti Hálózat végzi, a program tartalmáért pedig a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola speciális, Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (Keteg) elnevezésű képzésének szervezői felelnek.

 

Szeptember 13-án Miskolcra költözik a Katolikus Társadalmi Napok

 

Információink szerint a rendezvény egyik kiemelt előadója Pál Ferenc lesz. (Fotó: Szente Balázs)

 

A sikeres lebonyolítás érdekében a ÉrMe Üzleti Hálózat keresi az együttműködés lehetőségét helyi – Miskolcon, illetve környezetében működő – keresztény vállalkozókkal, cégvezetőkkel is. Kérjük, töltsék ki az alábbi űrlapot, ha szívesen felvennék velünk a kapcsolatot: Az ÉrMe Üzeti Hálózat garantálja, hogy a megadott adatokat kizárólag a kapcsolattartás céljára használja fel, azokat harmadik félnek nem adja tovább.Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat