Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal

Szövetségeseink

 

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ)http://www.keesz.hu/

 

 

HÁLÓ Közösségfejlesztő Katolikus Egyesülethttps://halo.hu/

 


Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága (KEVE)http://www.keve.org/

 


KÉRME Egyesülethttp://www.kerme.hu/

 

 


 

 

Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban (Keteg)

Szövetségeseink„A képzés célja olyan gazdasági és más területeken (pl. jog, politológia, kommunikáció, orvoslás, pedagógia, mérnöki és humán) működő szakemberek képzése, akik a magyarországi vagy külföldi versenyszféra vagy non-profit szektor területén hivatásuknak tartják a közjó és a teljes emberi fejlődés lehetőségének megteremtését és megvalósításának előmozdítását. A képzés során általános műveltséget szereznek a társadalom-tudományok területén, és egy olyan keresztény társadalmi – gazdasági szemléletet sajátítanak el, amelyet az Egyház társadalmi tanítására alapoznak, s szakterületükbe integrálnak." (Baritz Laura Sarolta OP)

 

Management by Jesus (MbJ)

Szövetségeseink„Mert volt már management by objectives, és management by... szinte minden, de a képzési ipar legedzettebb veteránjai is kissé meghökkentek az új jövevény bemutatkozásakor: hogy jön ide Jézus? Némely fundamentalista hajlamú keresztény meg egyenesen blaszfémiát sejtett, főleg, amikor a nyakkendős (mások szerint öltönyös) Jézust meglátták a kurzusok meghívóin. Ha majd megjelenik a könyvem, mely a szemináriumok forgatókönyve is, az olvasók jobban megértik, hogy mennyire természetesen adódik abból a történetből, melyet Szent Márk mesél el nekünk, egy sikeres csapatépítés leírása, mintegy használati utasítása. Mert a vezetés mindig és mindenekelőtt csapatépítés, és csapatot sikeresen és tartósan csak egy vonzó célra lehet felépíteni és életben tartani.

Ilyen értelemben az „MbJ" is egyfajta Management by objectives, „csupán" céljai túlmutatnak a rövidtávú nyerészkedésen, és a közjó hosszú távú megvalósítása körül fejtik ki dinamikájukat. A kurzusok, melyeket e honlapon bemutatunk, és melyek tárgya lesz készülő könyvem is, mottója méltán hangzik így: Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker!" (Kiss Ulrich SJ) 

 

 

Konferenciánk 

Nyitólap

 

Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórum 2022.


2022. február 3-án kerül sor az első magyarországi Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórumra, melyre az üzleti világban aktív keresztény vállalkozókat és vezetőket, valamint a keresztény szemléletű közgazdasági szakembereket is hívja az ÉrMe Hálózat. A konferencia célja, hogy a piaci viszonyok között napi tapasztalatokkal rendelkező vezetők, valamint az egyházi tanítás és a közgazdaságtan elméleti alapjait jól ismerő tudósok kölcsönösen tanulni tudjanak egymástól. A szervezésben együttműködő partner a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, ahol ősztől MBA-képzés indul; erről is többet megtudhatnak a résztvevők.

 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem