Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Ebben az évben különösen fontos az „egyházi egy százalékról” rendelkeznünk

2018. 02. 08.

Ez a nyilatkozat már a későbbi évekre is, visszavonásig érvényes!

 

Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk személyi jövedelemadónk „egyházi 1 százalékáról", ugyanis a most leadott nyilatkozat határozatlan ideig érvényes. Mint arra az ÉrMe Budapest Klub januári összejövetelén előadást tartó adószakértő is felhívta a figyelmet, a nyilatkozat több évre – visszavonásig vagy új kedvezményezett megjelöléséig – szól az egyházi kedvezményezettek tekintetében.


Erre most első ízben, azaz a 2017. adóévre vonatkozóan megtett nyilatkozatok esetében van lehetőség. Aki jövőre elmulaszt erről rendelkezni, annak az idei rendelkezése marad érvényben továbbra is.

 

Például a Magyar Katolikus Egyház a www.ajosagosszekot.hu honlapon is felhívja erre a figyelmet: mint ott is olvasható, az szja 1+1%-áról a 17EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhetünk.


Egyéni vállalkozóknak február 26-ig kell ezt megtenniük. Magánszemélyek részére a NAV az eszja.nav.gov.hu oldalon március 15-től teszi elérhetővé az előkészített adóbevallást, amelyet május 22-ig tudunk elfogadni, illetve módosítani vagy újat készíteni.


További tudnivalók, ábrával kiegészített magyarázat is látható ezen a katolikus honlapon (hasonló módon más felekezetek javára is rendelkezhetünk, természetesen).

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat