Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

ÉrMe-közeli cég kapta a 2018. évi Innovációs Nagydíjat

2019. 04. 02.

Az Omixon újgenerációs transzplantációs genetikai tesztet fejlesztett ki és vezetett be az egészségügyi világpiacon.

 

A 2018. évi Innovációs Nagydíjat az Omixon Biocomputing Kft. kapta az újgenerációs transzplantációs genetikai teszt fejlesztéséért, globális piaci bevezetéséért.

 

A díjátadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott ünnepi beszédet. Az MTI tudósítása szerint ebben kiemelte: fontos feladat megtalálni és beindítani a fenntartható fejlődés motorját jelentő kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységet. Hozzátette, a magyar kormány számos lépést tett, és tesz annak érdekében, hogy a globális kihívásokhoz alkalmazkodó, az ország versenyképességét növelő innovációs ökoszisztémát hozzon létre. Hangsúlyozta, hogy meg kell találni azokat a területeket, ahol kiemelkedő eredményeket lehet elérni; az innováció, és annak alkalmazása a jövőt jelenti. Meg kell erősíteni a hazai kis- és középvállalkozásokat, növelni kell a termelékenységüket, be kell lépniük a digitalizáció korszakába, önálló, új termékekkel, szolgáltatásokkal kell megjelenniük a belföldi és a nemzetközi piacokon egyaránt – idézi az MTI-tudósítás a minisztert.

 

ÉrMe-közeli cég kapta a 2018. évi Innovációs Nagydíjat

 


Az Omixon Kft. egyik ügyvezetője 2012 februárja óta Simon Zoltán, az ÉrMe Páty Klub tagja (a fenti csoportképen bal oldalon). Honlapunknak még 2012 végén nyilatkozott: akkor bővebben is beszélt a cég tevékenységéről. „Olyan diagnosztikai szoftvereket fejlesztünk, amelyekkel a genomból kinyerhető információk alapján pontosabb, jobb diagnózist lehet készíteni. Bizonyos génekre speciális diagnózisokat próbálunk felállítani. Ilyen például a mellrák-génnel, leukémáivál, epilepsziával kapcsolatos mutációk kiszűrése, vagy a HLA területe. Ez utóbbi az immunrendszerrel kapcsolatos géncsalád, amely nagyon sok titkot rejt. Az embereket akárcsak vércsoport szerint, HLA-típus szerint is lehet kategorizálni. Ez az információ rendkívül fontos például transzplantáció esetén: egy veseátültetés során szükséges, hogy a donor és a beteg HLA-típusa azonos legyen, különben a beteg szervezete nem fogadja be a donorszervet" – nyilatkozta akkor többek között.

 

Az M1 tévéhíradója is tudósított a díjátadásról (a 29. perctől látható), itt a cég alapítója, Bérces Attila nyilatkozik, és az Omixon fejlesztőlaboratóriumában is készült rövid felvétel.

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat