Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Már működik a szociáliskártya-rendszer Beregszászon és környékén

2022. 06. 14.

Megvalósult a máltaiak terve az adományok átlátható és igazságos elosztására.

 

A Kárpátalján élő rászorulók – háborús menekültek és helyben lakók – segélyezéséhez rendkívül hasznos logisztikai támogatás a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) által bevezetett „szociális kártya”, mely a helyi önkormányzatnál igényelhető. A kártyarendszer, illetve a mögötte álló szoftver segít optimalizálni, időzíteni és nyomon követni az élelmiszer-segélycsomagok kiosztását, továbbá hasznos a segélyekkel való esetleges visszaélések megakadályozásában is – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján. A rendszert „tesztelő” első adományosztásokon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat élelmiszer-egységcsomagokból álló segélyszállítmányát juttatta el a rászoruló családokhoz a beregszászi máltai szervezet.

 

Az ÉrMe Hálózat honlapján is beszámoltunk arról már márciusban, hogy tervezik a rendszer bevezetését. „A Beregszász önkormányzatával közösen létrejövő programban az alapadatok megadásával családonként plasztikkártyákat állítanak majd ki, amellyel követhetővé és átláthatóvá válik a segélyezés” – mondta akkor egy sajtótájékoztatón Makuk János, a BJMSZ elnöke.


A terv meg is valósult: a beregszászi kistérség nagy részében már lehet igényelni a helyi önkormányzattól a szociális kártyát. A bárki által igényelhető kártya tulajdonosainak élelmiszer-egységcsomagokat oszt a szeretetszolgálat. A szociáliskártya-rendszert május 25-én egy a BJMSZ beregszászi központjában tartott adományosztáson tesztelték, később a környező falvakban is kipróbálták a helyi máltai munkatársak.

 

Már működik a szociáliskártya-rendszer Beregszászon és környékén

 

Már működik a szociáliskártya-rendszer Beregszászon és környékén

 

„Az első tesztek alapján minden pontosan működik: a szoftverben valós idejű visszajelzést látunk arról, hogy az adott kártyabirtokos megkapta a csomagot” – idézi a maltaiak.hu Hnatik Tündét, a BJMSZ programkoordinátorát.


A beregszászi máltaiak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójától, a kecskeméti máltai szervezettől és Kecskemét város önkormányzatától további segítséget, egy lakóbuszt is kaptak, amelyet mobil adományosztó pontként használnak – olvasható még a hírben.


(Fotók: BJMSZ)

 


 

Magyarországról Kárpátalján keresztül már több mint három hónapja érkeznek folyamatosan az adományok belső Ukrajnába. A különböző országok és jótékonysági szervezetek segélyeit, nagyrészt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja célba. A beregszászi iroda az adománygyűjtésben, logisztikában, valamint a stratégiai kérdésekben működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségével. A szervezet másik legfőbb támogatójaként a németországi Csilla von Boeselager Alapítvány is jelen van.

 

Az ungvári Tv21 híradása:

 

 

 


 

 

EMLÉKEZTETŐ: Az ÉrMe Hálózat a BJMSZ munkájának támogatásával járul hozzá a válsághelyzet enyhítéséhez, a rászorulók megsegítéséhez.

 

Gyűjtésünkhöz itt lehet csatlakozni >> https://ermehalo.hu/menekultek-megsegitese.html

 

Ha érdekli támogató munkánk, ezt is érdemes elolvasni >> https://ermehalo.hu/nemcsak-a-menekulteket,-a-karpataljan-maradokat-is-tamogatjuk.html

 

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem